Редица руски блогъри съобщиха в медиите, че от 8-ми април

...
Редица руски блогъри съобщиха в медиите, че от 8-ми април
Коментари Харесай

Google започна да блокира монетизацията на руските YouTube блогъри

Редица съветски блогъри оповестиха в медиите, че от 8-ми април тази година са почнали да получават имейли от Гугъл, с които интернет колосът ги уведомява, че блокира техните сметки в AdSense, употребявани за монетизация (за приемане на парични суми) на техните материали. Един от тях е и известният софтуерен съветски блогър Павел, прочут със своя YouTube канал „ Не разбирам “, който има 117 хиляди клиента и 310 видеоклипа. Явно Павел повече няма да получава пари за своите клипове.

В отговор на въпроса за повода за това блокиране на AdSense техническата поддръжка на Гугъл дава отговор, че повода за това са новите наказания. Но на съветските блогъри им е дадена опция да оспорят блокажа посредством запълването на специфична форма. Засега не е известно какви разноски ще са нужни за оспорването на това решение за блокиране на YouTube AdSense акаунт.

Към края на вчерашния ден бяха изброени над 50 сходни случая на блокирани AdSense сметки на съветски блогъри. Засега няма информация по какъв симптом се блокира един или различен блогър, само че всеобщото мнение е, че това е единствено началото.

Ситуацията е много особена, тъй като през месец март 2022 година YouTube спря опцията за Premium абонамента на територията на Русия, както и на безусловно всякаква монетизация – приемане на пари от страна на съветските фенове. Досега съветските YouTube блогъри посредством AdSense получаваха пари за гледането на техните клипове отвън територията на Руската Федерация. Но в този момент и тази опция бе блокирана.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР