Пристройка към къща – изисквания, документи и идеи в снимки.

...
Пристройка към къща – изисквания, документи и идеи в снимки.
Коментари Харесай

Пристройка към къща – изисквания, документи и идеи в снимки

Пристройка към къща – условия, документи и хрумвания в фотоси. Защо да се местите, когато можете да надградите (в случая да пристроите)? С разширението на дома можете да получите пространството, от което се нуждаете, като в същото време можете да останете в обичаното си обитаемо място. Освен това ще увеличите цената на вашия парцел!

Преди обаче да се впуснете в построяването на мечтаната от вас пристройка към къщата , имате потребност от обмисляне, планиране, координиране на строителните разпореждания, бюджетиране и финансиране. Всеки стадий е значим и няма по какъв начин да го пропуснем!

Дали ще вършиме да вземем за пример странична пристройка  към съществуващата постройка или ще пристроите къщата с дребна постройка начело, вие би трябвало да се съобразите с мястото, достъпността и целесъобразността на плана. Дали ще бъде уместно или не!

От какви документи имаме потребност за построяването на пристройка към къща?

 Как да подобрим устойчивостта на дома против трусове + препоръки

Преди да стартираме каквото и да било обаче, изниква въпросът “от какви документи имаме потребност за построяването на пристройка към къща ”? И тук не приказваме за легализиране на пристройка към къща без позволения . Говорим за нова сграда, която занапред ще строим. За нея ще са нужни следните документи и разрешителни. Ето някои от тях:

Първото значимо е категорията на обекта – V-та или VI-та категория. При шеста категория:

  • издава се виза за планиране,
  • създава се градивно мнение, съпроводено с архитектурна част, от съответното правоспособно лице
  • издава се позволение за градеж,
  • издава се Приложение 2

Важно! Обектите от VI-та категория не се вкарват в употреба!

При V-та категория:

  • изготвя се виза за планиране,
  • изготвя се градивно мнение, съпроводено с архитектурна част, както и се създават съответните чертежи към съответните елементи (геодезия, Ел. и ВиК, ПБЗ и други) от съответните правоспособни лица,
  • издава се позволение за градеж,
  • изготвя се Приложение 2,
  • сформират се нужните актове по време на строителството,
  • когато обектът е над 100 кв.м. „Задгранични паспорти" (отдел на МВР), надзорната компания издава уверение на стадий на комплектност,
  • следва издаване на Приложение 16 от надзорната компания, обектът се вкарва в употреба,

Важно! Когато обектът е под 100 кв.м. „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) може да бъде издигнат по икономически метод (необходим е единствено механически ръководител/техническо лице). Когато обектът е над 100 кв.м. „Задгранични паспорти" (отдел на МВР), тогава възложителят на обекта би трябвало да има лицензирана строителна и надзорна компания.

Важно е какъв вид пристройка ще изберем

Също по този начин е значимо какъв вид пристройка (баня, беседка, барбекю, гараж, заслон и други) желаете да построите. Важно е мястото на което ще бъде сложено строителното леке, тъй като има спомагателни документи. Важно е дали петното ще бъде на имотна граница, дали ще имаме строителство в понижени отстояния или обектът ще бъде прилепен до жилищната постройка.

За да може строителството и документите да нямат пропуски, е належащо да посетите основния проектант на съответната община. Сега да забележим разнообразни хрумвания за подобаваща пристройка към къща:

Създайте зашеметяваща пристройка към къща за остъклена връзка

 Създайте зашеметяваща пристройка за стъклена връзка - пристройка към къща

Остъклените връзки могат да бъдат потребни в толкоз доста разнообразни обстановки. Всъщност стъклената пристройка е един от най-хубавите способи за справяне с редица провокации при дизайна. Те могат да се употребяват за свързване на независим гараж към главната къща или към стопанска сграда. Те освен оферират метод за свързване на два обособени детайла, само че също по този начин могат да се трансфорат в потребни спомагателни жилищни пространства сами по себе си.

„ За да получите вярно остъклена пристройка за връзка, би трябвало да обмислите по какъв начин ще бъде изработен монтажа “, споделя проектант Дарън Брей, създател на Studio B.A.D Architects. „ Най-добрите решения са тези, които ви разрешават да скриете поддържащата рамка на връзката, тъй че стъклото да наподобява единственото присъстващо нещо. “

Опитайте се да “клонирате ” детайли от съществуващата постройка

 Опитайте се да

Въпреки че може да не употребявате съвпадащи материали за пристройката, постоянно е добре, когато детайли, като формата или наклона на покрива, на съществуващата постройка са по някакъв метод отразени в новото допълнение.

„ Ние имаме вяра, че актуалната архитектура може да се съчетае добре с обичайните стилове, само че че може да се сътвори допълваща връзка посредством потреблението на материали и цветови палитри “, споделя Иън Филипс от VESP Architects.

Тук новата двуетажна пристройка на къщата, която е добавена към остарялата плевня, е “облечена ” в ламарина и червен кедър за несъмнено актуален тип. А формата и пропорциите на структурата се връзват добре с по-старата постройка. Много хубав подробност придават привлекателните дървени щори.

Малката пристройка към къща може да направи огромна разлика

 Малката пристройка може да направи огромна разлика - пристройка към къща

Пристройката не би трябвало да е огромна, с цел да промени изцяло метода, по който можете да живеете в къща. Идеите за дребни пристройки могат да имат голямо въздействие върху външния тип, чувството и оформлението на парцела. Тази викторианска вила близнак в Глазгоу е изцяло трансформирана посредством унищожаване на дребен сектор от остаряла външна стена и “вмъкване ” на пристройка.

Внимателно обмислете материалите, които употребявате за пристройката на вашата къща

 Внимателно обмислете материалите, които употребявате за пристройката на вашата къща - пристройка към къща

Когато става въпрос за избор на материали за вашата пристройка , в действителност би трябвало да решите дали желаете да създадете противоположен, само че допълващ жанр. Или да извършите пристройката да наподобява по този начин, като че ли постоянно е била там. Първото е доста по-лесно за правене, само че пък второто е по-ефектно като краен резултат. Ако изберете втория вид, уверете се, че материалите съответстват. Копирайте основните детайли на дизайна, наклона на покрива и детайлите.

Насладете се на следните фотоси, може да ви вдъхновят за вашия предстоящ план!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР