Кои са модерните цветове за 2024 година според експертите? Без

...
Кои са модерните цветове за 2024 година според експертите? Без
Коментари Харесай

Кои са модерните цветове за 2024 година според експертите

Кои са модерните цветове за 2024 година съгласно специалистите? Без значение от нюанса, един нов пласт багра оставя вашия интериор да наподобява по-свеж, по-чист и по-светъл. Но намирането на подобаващия цвят за интериорна багра може да бъде предизвикателство – без значение дали боядисвате хола, спалнята или банята. Експертите по дизайн споделиха кои ще са най-хубавите трендове в цветовете на боята за 2024 година.

Когато избирате цвета, значимо е да имате поради осветлението, цвета на наличните мебели и настроението, което се пробвате да създадете. По-светлите нюанси, като кремаво бяло, сребристо сиво и приглушени пастели, оказват помощ да се сътвори илюзията за по-голям и по-светъл интериор. Междувременно по-тъмните нюанси, като наситено лилаво, топло алено и тъмно синьо, основават уютна и интимна атмосфера. Въпреки че е значимо да имате поради обичаните си цветове и самостоятелен жанр, може също да би трябвало да експериментирате с съвременен колорит.

Въпреки че безконечните нюанси в никакъв случай няма да излязат от мода, дизайнерите виждат тонове авантюристичен нюанси за новата година. Освен това, тези идни трендове в цветовете на боята са повлияни от цветовете на годината за 2024 година (Cracked Pepper на Behr или Peach Fuzz на Pantone ). Ако имате потребност от ентусиазъм за идващия ви бояджийски план, вижте следните трендове!

1. Синьо в междинен колорит ( Medium Blue )

 Синьо в междинен колорит

„ Очаквам да видя повече тъмно синьо през 2024 година. Не тъмното синьо от предишното, а междинен колорит като Interesting Aqua на Sherwin-Williams . Това е настоящ метод да добавите малко драма, без стаята да се усеща изцяло като пещера. “ — споделя Алисън Гарисън от Allito Spaces.

2. Наситено кафяво – кои са модерните цветове за 2024 година

 наситено кафяво - кои са модерните цветове за 2024 година

„ Новата година е настроена да прегърне богат гоблен от топли земни тонове, създавайки дизайнерски пейзаж, който се усеща по едно и също време аргументиран и прелъстителен. Светлината на прожекторите ще бъде върху смелия вход на наситено кафяво, добавяйки дълбочина и изисканост към дизайнерската сцена. “ — споделя Джинджър Къртис, основен изпълнителен шеф и създател на Urbanology Designs.

3. Земно зелено

 Земно зелено

„ Зеленото е отново на мода и аз съм тук за него. Има нещо в неговата топлота, дълбочина и конотация на природата, което го прави желан цвят при избора на багра. Моите обичани са Farrow & Ball’s Breakfast Room Green, Beverly и Studio Green. ” — споделя Джейсън Сафт, интериорен дизайнер, първокласен дизайнер и основен изпълнителен шеф на Staged to Sell Home.

4. Богати неутрални цветове

 Богати неутрални цветове

„ Удобните неутрални цветове са тук, с цел да останат за по-дълго време. И под неутрални нямам поради единствено бяло и кремаво – това е по-скоро спокойна палитра, включваща меки цветове като ярко ръждиво, маслинено, топло коралово и наситено кафяво. “ – споделя Кристин Врум от Christine Vroom Interiors.

5. Пастелно зелено – кои са модерните цветове за 2024 година

 Пастелно зелено - кои са модерните цветове за 2024 година

„ През 2024 година ще забележим огромно възобновление на цветовете, които ви успокояват и отпускат. Нежните пастели ще се появят още веднъж след дълъг интервал на неявяване от цветната сцена. Това ще включва някои освежаващи и охлаждащи зелени цветове – от мента до кресон, прахообразен люляк и свежо, пикантно лимонено жълто. Шкафовете в това перално помещение са боядисани в свежо Sherwin-Williams Lounge Green. ” — споделя Андреа Мей, интериорен дизайнер.

6. Прашно розово

 Прашно розово

„ По-топлият, по-розов и по-ласкателен братовчед на Peach Fuzz (Цвят на годината на Pantone за 2024 г.) е Setting Plaster на Farrow & Ball . Той е безпристрастен, само че не е подобаващ за съвсем всеки различен цвят. “ — споделя Колийн Симондс, интериорен дизайнер.

7. Нюанси на синьото

 Нюанси на синьото

„ Очаквайте да видите цветове на синята багра в нюанси на дълбоководна пяна, синьо-зелено, тъмносини и други нюанси в синьо-зеленото семейство, вариращи от приблизително до мрачно. “ — споделя Бриган Джейн, интериорен дизайнер.

8. Меко черно – кои са модерните цветове за 2024 година

 Меко черно - кои са модерните цветове за 2024 година

„ Хората работят със светли, топли неутрални цветове през последните няколко години и Cracked Pepper (Цвят на годината на Behr за 2024 година) е цвят, който може да сътвори удобна атмосфера… Това е самоуверен, мощен цвят, който е доста адаптивен и елементарен за внасяне във всеки жанр на фон. ” — споделя Ерика Уолфел, вицепрезидент на цветовите и креативен услуги в Behr Paint.

9. Винени цветове

 Винени цветове

„ Хората поемат повече опасности с цвета в дома си. Това значи по-малко сиво и бяло и повече цветове, които въодушевяват, като Мерлото на Sherwin-Williams в домашната библиотека на един от последните ми клиенти. “ — споделя Ники Клуг, интериорен дизайнер „ По отношение на цветовете, чакам да се появят повече винени нюанси като бордо и мерло. “ — споделя Ерин Фетърстън, интериорен дизайнер.

10. Изумрудено зелено

 Изумрудено зелено

“Бижутерийните тонове, изключително изумрудено зеленото, са тук по главен метод. Benjamin Moore Buffet Green е богато и наситено, без да е блестящо. Внася въодушевление и дълбочина на цвета. ” — споделя Сара Стормс, създател на Styled by Storms.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР