Григор Димитров отпадна във втория кръг Мастърс 1000 турнира в

...
Григор Димитров отпадна във втория кръг Мастърс 1000 турнира в
Коментари Харесай

Григор отпадна още на старта в Мадрид

Григор Димитров отпадна във втория кръг Мастърс 1000 шампионата в Мадрид. Българинът отстъпи пред 18-годишния чех Якуб Меншик с 2-6, 7-6 (4), 3-6 в дуел, който продължи повече от два часа и половина.


За Димитров това беше първа загуба в откриващ дуел на шампионат от началото на годината. Българинът съумя да осъществя единствено един пробив в целия дуел и по този начин и не съумя да се приспособява към извънредно мощния начален удар на младежа от Чехия.

За Димитров в този момент следва присъединяване на Мастърс 1000 шампионата в Рим, след което и в черешката на тортата в сезона на клей в Европа – Ролан Гарос.

Българинът стартира мощно срещата и с гейм на 0 откри резултата. В ответния Димитров пропусна 4 благоприятни условия за пробив, което след това се оказа съдбовно за него в сета. Меншик направи мощна серия и след 6-2 и два пробива взе първата част. През втория сет пробиви нямаше и се стигна до тайбрек, в който Димитров се наложи със 7-4 точки и изравни резултата. Във финалната трета част българинът позволи брейк за 0-2, който съумя незабавно да върне за 1-2. Нов, заключителен пробив на Меншик за преднина от 5-3 постави точка на разногласието, след което чехът затвори срещата в своя изгода.

За представителя на Чехия следва мач с Феликс Оже-Алиасим. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР