Швейцария спечели в събота конкурса за песен на Евровизия 2024

...
Швейцария спечели в събота конкурса за песен на Евровизия 2024
Коментари Харесай

Швейцария спечели конкурса за песен на Евровизия

Швейцария завоюва в събота състезанието за ария на Евровизия 2024 в шведския град-домакин Малмьо, побеждавайки Хърватия, която е на второ място, предава " Ройтерс ".

24-годишният швейцарски рапър и артист Немо завоюва надпреварата с " The Code " , дръм-енд-бейс, опера, рап и рок ария , разказваща за пътуването на Немо към себеоткриването като небинарна персона.

" Надявам се, че този конкурс може да извърши обещанието си и да продължи да пази мира и достолепието за всеки човек на този свят ", сподели Немо, откакто получи трофея на Евровизия на сцената.

" Да знам, че ария, която отразява живота ми и ария, в която просто приказвам за моята история, е докоснала толкоз доста хора и може би е въодушевила други хора да останат правилни на историята си, е най-лудото нещо, което в миналото ми се е случвало. " Немо сподели по-късно по време на конференция.

Победата на Немо на Евровизия е третата за Швейцария и първата, откогато канадската звезда Селин Дион завоюва през 1988 година с " Ne Partez Pas Sans Moi ".

Победителят в Евровизия получава формалния стъклен трофей на състезанието , който е завършен като типичен, демодиран микрофон. Победителят също получава домакинство на надпреварата през идната година.

Немо счупи нежната премия малко откакто я получи , само че му беше дадена нова, с цел да я размени.

" Не просто счупих кода, само че и трофея ", сподели Немо, смеейки се на конференцията след успеха.
 Хиляден пропалестински митинг в Малмьо изиска Израел вън от
Хиляден пропалестински митинг в Малмьо изиска Израел вън от " Евровизия "

Участникът в песенния конкурс е апетитен за любимец

20-годишната Идън Голан от Израел приключи на пето място  в надпреварата макар апелите на стачкуващите за протест на страната.

Соло изпълнителката в четвъртък се очерта като един от водещите кандидати за победа, откакто се класира за финала.

По време на осъществяването на Голан се чуха освирквания, само че също и овации, сподели фотограф на Ройтерс в залата. Шумът се чуваше отчасти в предаването , гледано от десетки милиони хора в Европа и по света.

Освирквания имаше и при представянето на точките на израелското жури.

Няколко хиляди протестиращи се събраха в центъра на Малмьо преди финала в събота, развявайки палестински флагове и викайки  " Евровизия, обединени от геноцида " - инверсия на формалния девиз на състезанието " Обединени от музиката ".

Няколкостотин души по-късно също стачкуваха пред залата, скандирайки " Евровизия, не можеш да се скриеш, ти подкрепяш геноцида ".

Протестиращите показват двойни стандарти, защото Европейският съюз за радио и телевизия забрани Русия от Евровизия през 2022 година поради нахлуването й в Украйна.

Полицията придърпа някои протестиращи, преди да ги заобиколи и води, сподели кореспондент на " Ройтерс " отвън арената. Някои протестиращи бяха забелязани да лежат на земята, откакто полицията употребява пикантен спрей, с цел да разтури демонстрацията.
 Мария Захарова изгледала погребението на Европа в Малмьо
Мария Захарова изгледала погребението на Европа в Малмьо

Русия възнамерява на организира " Интервизия " - кой ще взе участие не се казва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР