Създаване на жив плет и ограда с бързо растящи растения.

...
Създаване на жив плет и ограда с бързо растящи растения.
Коментари Харесай

Създаване на жив плет и ограда с бързо растящи растения

Създаване на жив плет и ограда с бързо растящи растения. Градината би трябвало да бъде персонално, несъмнено и умерено място. В тази публикация ще разгледаме по какъв начин можете да употребявате бързорастящите шубраци и растения за основаване на прелестно усамотение. Като за начало обаче би трябвало да решим дали ще отглеждаме нашите бъдещи растения от семена.

Или ще изберем да закупим растения на гол корен или в саксия . Това са по-често срещаните разновидности за развъждане на шубраци. Ако времето е основание, тогава, несъмнено, евентуално ще изберете отгледаните в саксия, защото това е по-бързият вид. Резниците също могат да обезпечат безвъзмезден метод за размножаване на другите растения.

Ето и няколко съвета при избора на растения за жив плет. Важно да имате поради:

  • Силата на слънчевата светлина във вашата градина денем и през цялата година.
  • Нивата и моделите на преваляванията и задържането на влага в градината.
  • Видът, положението и плодородието на почвата, където живеете.
  • Дали обектът е предпазен или открит.
  • Общите температури и условия на климата и микроклимата.
  • Колко висок би трябвало да бъде бъдещият жив плет (и какъв брой високи в последна сметка ще порастват растенията, които изберете).

Бързорастящи вечнозелени растения и шубраци

1. Кипарис

Кипарисите ( Cupressus ) са едни от най-бързо растящите и най-известни иглолистни растения. Кипарисите са вечнозелени дървета или големи храсти, достигащи на височина 5 – 40 метра. Много типове кипариси се отглеждат като декоративни дървета, а някои – заради дървесината им, която е доста трайна.

2. Туя – основаване на жив плет и ограда

Туята е друго известно растение за основаване на жив плет и ограда. Докато това растение може да бъде добър избор за усамотение в избрани обстановки, то би трябвало да се употребява с нараснало внимание. Защото елементарно може да излезе отвън надзор в по-малките пространства.

3. Лигуструм

В предишното вечнозеленото растение лигуструм (Ligustrum Ovalifolium ) беше доста известен избор за ограда. Популярността му ненапълно понижа през последните години, само че към момента може да бъде добър вид за вашата градина. Сравнително елементарно може да се управлява и може да бъде добър избор за обстановки, в които е нужен подреден и спретнат жив плет.

4. Елеагнус – миризлива върба ( Eleagnus x ebbingei ) – основаване на жив плет и ограда

Elaeagnus x ebbingei , известно също като елеагнус или сребърна боровинка, е крепко вечнозелено растение. То може да бъде превъзходен избор за избор на растения за жив плет към вашата градина. Може да бъде оставен див за по-естествена граница или подкастрен в по-официален тип.

В някои обстановки може да получите годни за консумация плодове. Освен това растението има в допълнение преимущество, че работи с бактерии в корените си, с цел да фиксира азота от въздуха. Веднъж открити, тези растения могат да прибавят до 75 см напредък всяка година.

5. Котонеастър ( Cotoneaster )

Котонеастър Хоризонталис е вечнозелен широколистен шубрак, който е мощно студоустойчив и непридирчив към почвата. Създава плътна и добре изглеждаща ограда, която пораства бързо, осигурявайки заслон и предизвикайки интерес със своите цветовете и алените плодове.

Някои сортове порастват добре в скица за смесено засаждане като независими растения. Докато други се популяризират по стени или огради, с цел да обезпечат в допълнение покритие.

6. Джел ( Ilex ) – основаване на жив плет и ограда

Джел  ( Ilex / holly ) или  Самодивски чемшир , именуван още  Остролист . Това е вечнозелен бодлив храст достигащ нормално височина до 3 метра. Името му  Ilex  на латински идва от „ вечнозелен дъб “ ( Quercus ilex ). Сроден е на лавровите гори покривали в миналото Средиземноморието.

Има необятна гама от растението джел, които виреят добре, с цел да обезпечат по-високо равнище на усамотение в градината. Някои сортове имат остри листа и червени плодове през зимата. Други сортове нямат такива листа и основават по-спретнати живи плетове.

7. Пираканта ( Pyracantha )

Името pyracantha идва от гръцки – pyr “огън ” и akanthos “трън ”, отсам и огнен бодил. Пираканта е друга вечнозелена алтернатива, която би трябвало да разгледате. Пираканта е чудесна и за дивата природа. Птиците ще харесат алените или оранжевите плодове, които се появяват през есента.

Освен това може да се спрете на огромен брой други растения и шубраци като:

  • Берберис
  • Форзиция
  • Калина
  • Роза
  • Хортензия
  • Морски зърнастец
  • Глог
  • Малини
  • Къпини

Разбира се, описът с бързо растящи шубраци и растения за основаване на жив плет, даден нагоре, никога не е обстоен. Има още доста растения, които можете да изберете. Тези растения обаче са доста положително начало!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР