Пожелавам на всички, които носят имена на цвета, растения, дървета

...
Пожелавам на всички, които носят имена на цвета, растения, дървета
Коментари Харесай

Отец Спас: Силната молитва и силната вяра в Бог може да сътвори чудо

Пожелавам на всички, които носят имена на цвета, растения, дървета да бъдат най-много здрави, да бъдат със мощна молитва към Бога, със мощна религия, тъй като знаем, че вярата е тази, която възкресява, вярата е тази, която дава вяра, вярата е тази, която е критерият Бог да твори чудеса.


Това съобщи в изявление за БГНЕС протойерей Спас Рангелов от църквата „ Рождество Богородично “ в София.

Веднага след възкресението на Лазар голямата навалица, която следва Иисус Христос поради чудото, което е направил с Лазар, го последва до неговия вход в Йерусалим. „ Народът го посреща като Спасителя, като Христос, който би трябвало да пристигна и към този момент е измежду тях. Не инцидентно го посрещат по този начин и с цел да се сбъдне пророчеството на Свети Пророк Захарий, който споделя, че „ Царят ще пристигна възседнал осле “, описа отец Спас. Когато Христос изпраща своите възпитаници до близкото село, с цел да вземат ослето се случва още едно знамение. „ За нас звучи нелогично по какъв начин тези стопани биха си дали ослето на светите Апостоли, само че факт е, че се случва чудото. Най-вероятно хората са чували за Иисус Христос и дават своето осле “, добави отец Спас.

Възседнал не него, с цел да се сбъдне пророчеството Христос влиза в Йерусалим. За народа е ясно, че той не влиза като земния цар, а като небесния, който дава не разточителен живот, а дава опция за живот безконечен. Това е основното обръщение. Хората го посрещат с палмови клончета, които нямат палмови клончета смъкват облеклата си и ги постилат на земята, с цел да може Христос да се придвижва като същински цар и да не стъпва по нея.

„ Това е повода през днешния ден у нас да се раздава благословена върба, с цел да може всеки от нас да си я занесе у дома за благословение. По нашите краища няма палми, а най-близкото е върбата, която цъфти по това време. Най-важното е да посрещнем Празника на празниците – Възкресение Христово с тази благословена върба и да го посрещнем като Царя и да кажем: „ Осанна във висините “. Седмица по-късно да се поздравим с Христос воскресе, тъй като тълпата по това време за разлика от през днешния ден не споделя Христос воскресе, а споделя – разпни го! “, изясни отец Спас.


Това е същата тази навалица, която го е посрещнала като цар, само че по-късно е уверена от първосвещениците, че той е осквернител. Те се опасяват от Христос, тъй като тълпата го следва поради възкресението на Лазар. Първосвещениците съумяват да го уподобят на осквернител поради думите му, че е наследник на Отца. Но на кръста Христос изкупва нашите грехове.

Отец Спас акцентира, че вярата е критерият Бог да прави чудеса, даже и при възкресението на Лазар. „ Ако прочетем по-внимателно, не инцидентно Христос пита неговите сестри дали имат вяра, въпреки и да са вярващи, въпреки и да са доближени до него. Защото това е критерият върху, който Бог може да твори знамение. В случая точно поради тяхната молитва, поради тяхната религия, Бог възкресява Лазар “, сподели той и добави, че по този начин е и през днешния ден.

„ Когато имаме вяра, когато имаме мощна молитва и мощна религия Бог може да сътвори знамение, даже и с нашите близки умряли, за които би трябвало да се молим. Това е още едно доказателство, че до момента в който сме живи, до момента в който имаме опцията би трябвало да се молим за тях. Затова отваряме една голяма скоба за вярата, вярата и любовта, тъй като самият Христос споделя: Аз съм пътят, истината и животът. Аз съм същият през вчерашния ден, през днешния ден и на следващия ден. Затова и ние би трябвало да бъдем негови същински почитатели, а не да си пожелаваме на такива празници здраве и всички пожелания, които си пожелаваме, а да знаем, че има нещо доста по-важно – Вечното, което Бог ни го предлага! “, съобщи отец Спас Рангелов от църквата „ Рождество Богородично “, намираща се в столичния квартал „ Лагера “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР