Заплахата от Русия сега е фундаментално различна от тази, която

...
Заплахата от Русия сега е фундаментално различна от тази, която
Коментари Харесай

Русия е изправена пред стратегически провал, загуби 400 хиляди военни за превземането на малка част от Украйна

Заплахата от Русия в този момент е фундаментално друга от тази, която беше при започване на пълномащабното навлизане. Окупаторите към този момент не могат да правят широкомащабни настъпления на голям брой фронтове.
 
Това съобщи Олександър Павлюк, командващ на сухопътните войски на Украйна, в изявление за The Economist.
Украинската войска също стана " доста по-голяма, в сравнение с беше преди ". Според командващия Сухопътните войски всички тези фактори могат да доведат до стратегически неуспех на съперника.
 
" Загубата на 400 000 бойци за завладяването на дребна част е непропорционална за всеки разумен разум ", сподели Павлюк, отбелязвайки, че " Русия не се ръководи от рационални мозъци ".
 
По думите на Павлюк завладяването на столицата Киев продължава да е цел на съветския агресор. " Това е сърцето на Украйна и знаем каква основна роля ще играе защитата на столицата в бъдеще... Русия знае, че в случай че получим задоволително оръжия в границите на месец-два, вълната може да се обърне против тях ", сподели той.
 
Според него през идващите 2 месеца ще настъпи " сериозна фаза " във войната. Според командващия Сухопътните войски един от главните проблеми на армията е неналичието на техника, а не на хора.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР