ХАРАРЕ, Зимбабве (AP) — От древните методи за торове в

...
ХАРАРЕ, Зимбабве (AP) — От древните методи за торове в
Коментари Харесай

Превъртане назад. Превъртане напред. Африканските фермери търсят навсякъде, за да се справят с изменението на климата

ХАРАРЕ, Зимбабве (AP) — От античните способи за торове в Зимбабве до новата оранжерийна технология в Сомалия, фермерите в африканския континент, мощно подвластен от селското стопанство, гледат към предишното и бъдеще да отговори на изменението на климата.

Африка, с най-младото население в света, е изправена пред най-лошите последствия от затоплящата се планета, като в същото време способства минимум за казуса. Фермерите се борят, с цел да се уверят, че процъфтяващото население е изхранено.

С над 60% от необработваемата земя в света, Африка би трябвало да може да се изхранва, споделят някои специалисти. И все пак трима от четирима души на континента не могат да си разрешат здравословна диета, съгласно отчет от предходната година на Африканския съюз и организациите на Организация на обединените нации. Причините включват спор и липса на вложения.

В Зимбабве, където феноменът Ел Ниньо утежни сушата, дребният фермер Джеймс Цума е изгубил вяра да събере реколтата от нивите си. Това е позната история в огромна част о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР