Природата е истински лекар, който може по достъпен начин да

...
Природата е истински лекар, който може по достъпен начин да
Коментари Харесай

Лечебните билки, нужни на всеки дом

Природата е същински доктор, който може по наличен метод да помогне да се оправим с доста болести и неразположения, както и да възвърне и усъвършенства здравето. Основното е да изберете верните билки и растения.

Можете да опитате да съберете лична естествена аптека, която ще се трансформира във ваш правилен асистент в лекуването на всички членове на фамилията.

Какви билки да събирате?

Основният въпрос е какъв тип билки би трябвало да има в кабинета за домашна медицина, тъй че, в случай че е належащо, да могат да се оправят с болката, да отстранен признаците на заболяването, да преодолеят безсънието и да подобрят благосъстоянието.

Природата ни е дала необикновено обилие от билки, които имат лечебни свойства. Невъзможно е да се съберат всички растения, само че може би има известни във всяка къща.

За органите на стомашно-чревния тракт

Дъбова кора

Дъбовата кора стопира развиването на възпалителния развой върху лигавиците на стомаха и червата, бори се с патогенната микрофлора и също така е натурален антиоксидант. За да приготвите инфузията, една чаена лъжичка суха дъбова кора би трябвало да се излее с чаша вряла вода, да се остави да се вари един час и да се пие получената настойка по 1-2 чаени лъжички три пъти дневно.

Жълт кантарион

Тази билка е избавител за продължителен гастрит, диария, колит, защото подтиква храносмилателната система и усъвършенства обменните процеси.

Лайка

Лайка е неповторимо лекарствено растение с редица потребни свойства, в това число противовъзпалително, аналгетично и успокоително. Можете да варите освен цветята от лайка, само че и листатата.

За пикочно-половата система

Корен от виолет и женско биле

За имунитет

За да се предотврати отслабването на имунната система през есенно-зимния интервал, е потребно да се пият топли билкови чайове с прибавяне на шипки, листа от малина, касис, невен, подбел. Тези естествени съставки са богати на витамин С, органични киселини, флавоноиди и минерални соли.

За нервната система

За да се справите по-лесно със напрежението, да успокоите непокорните нерви и да премахнете безсънието, би трябвало да имате в естествената си аптека валериан и мента. Леките питиета с прибавяне на тези билки ще оказват помощ за възобновяване на спокойствието и съня.

За да разберете по-добре потребните свойства на билките, можете да закупите билкар, в който всичко е разказано в детайли. Ако разбирате от лечебни билки и растения, можете сами да ги събирате и прибирате. От време на време би трябвало да проверявате периодите на валидност на вашата естествена аптека.

Срок на валидност на лечебните билки

За листа, цветя и пъпки - не повече от две години.

За плодове - не повече от три години.

За корените - не повече от пет години.

" Аптеката " с натурални медикаменти би трябвало да се съхранява на изсъхнало, чисто и мрачно място. Стъклени буркани с свободно прилепнали капаци, памучни торби, картонени торбички и кутии са подобаващи за предпазване на билки.

Всеки буркан или торба би трябвало да бъде подписан с името на растението, съхранявано в тях, и годината на закупуване или събиране. zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР