Европейската комисия заяви, че подозира, че платформата нарушава правилника на

...
Европейската комисия заяви, че подозира, че платформата нарушава правилника на
Коментари Харесай

Манипулират ли Фейсбук и Инстаграм децата ни? ЕК проверява дан...

Европейската комисия съобщи, че подозира, че платформата нарушава правилника на блока за модериране на онлайн наличие - Закона за цифровите услуги (ЗЦУ) - във втората си инспекция на компанията, осведоми " Политико ".

 

Популярните платформи на Мета са упрекнати, че евентуално „ подтикват поведенческа взаимозависимост при децата “ посредством така наречен заешки дупки. Инстаграм и Facebook също може да събират прекалено много данни от малолетни консуматори, с цел да прокарват персонализирано наличие с логаритмите си.

 

Meta може да не е оценила в задоволителна степен рисковете, че малолетните консуматори могат да получат достъп до Фейсбук и Instagram и да видят неуместно наличие, съобщи Комисията. Възможно е също по този начин компанията да не е конфигурирала задоволително ефикасни мощни принадлежности за инспекция на възрастта на потребителите и за блокиране на достъпа на деца до нейните платформи.

 

Проучването на евентуално незадоволителната отбрана на малолетните от страна на Meta е в допълнение към друго следствие, почнало през април, за това дали компанията не е лимитирала в задоволителна степен и разпространяването на дезинформация. През февруари Европейската комисия стартира сходно следствие на пристрастяващия дизайн на TikTok.

 

Много огромни онлайн платформи като Instagram и Фейсбук би трябвало да съблюдават строги правила за модериране на наличието и да лимитират редица огромни публични опасности, в това число отрицателни последствия за психологичното здраве и за малолетните.

 

Проучванията могат да доведат до бързи наказания в размер до 6% от годишните световни доходи на компанията, в случай че Комисията заключи, че тя е нарушила DSA.„ Искаме младежите да имат безвреден, подобаващ за възрастта им опит онлайн и прекарахме десетилетие в създаване на повече от 50 инструмента и политики, предопределени да ги пазят “, съобщи Бен Уолтърс, представител на Meta.

 

„ Това е предизвикателство, пред което е изправена цялата промишленост, и чакаме с неспокойствие да споделим детайлности за нашата работа с Европейската комисия. “

 

Превод и редакция ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР