По първоначална информация строителната бригада обещавала извършването на ремонтни дейности

...
По първоначална информация строителната бригада обещавала извършването на ремонтни дейности
Коментари Харесай

НАП проверява заподозрени лица и фирми за строителни измами

По първична информация строителната бригада обещавала осъществяването на ремонтни действия на покриви и огради, договаряли си несъмнено възнаграждение, само че по-късно променяли изискванията си и изнудвали клиентите си да им доплащат огромни суми. За получените суми те не издавали платежни документи, с което са ощетили фиска.

Първоначално сигналът за незаконната активност е подаден в приходната организация от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в морската столица и се отнася до 7 души и три компании, които правят строително-ремонтни действия във варненска област.

Данъчните инспектори са почнали незабавни инспекции и проверки на посочените лица. Впоследствие, след медийни изявления, Национална агенция за приходите се самосезира и образува контролни производства на още 30 физически и юридически лица.

Към момента, Национална агенция за приходите прави общо 7 проверки, 11 инспекции за параленост на приходи и имущество на физически лица и 29 контролни производства за определяне на обстоятелства и условия.

20 от инспекциите към този момент са завършили, като при множеството от тях са открити несъответствия сред заявените приходи и добито имущество. По тази причина са почнали 6 проверки, които към момента не са завършили. Предстои да бъдат предоставени още 5.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР