Блясъкът на един от най-големите и известни символи на Варна

...
Блясъкът на един от най-големите и известни символи на Варна
Коментари Харесай

Връщат символ на Варна към блясъка му от времето на Людмила Живкова и вдигат заплатите на служителите

Блясъкът на един от най-големите и известни знаци на Варна – Фестивалният и конгресен център, ще бъде възобновен.

С трудоемката задача са наели от новото управление на емблематичното културно средище в морския град, в лицето на Андрияна Татарова, изпълнителен шеф на Националният замък на културата – клон Варна, и Виктория Митева – действен управител, съобщи " Варна 24 ".

Първото нещо, с което ще се заеме новия управителен екип, е изчистването и излъскването на фасадата. Вече е контрактувано и реализирано 20 процентно нарастване на трудовите хонорари на работещите в комплекса.

Разработва се 5 годишен проект за работа, както на НДК-София, по този начин и на клона във Варна. Целта е да се оферират в пакет, тъй че международни звезди да идват и в столицата, и край морето.

Разработва се и богата културна стратегия за идната година, стана ясно на конференцията, която двете дами дадоха през днешния ден във Варна. Сред задачите са и възобновление на конгресната активност.

Ще се подчертава върху работа с младежи – арт школи, работилнички и прочие В момента се водят договаряния със международен специалист от Австрия, който да помогне за възстановяване на акустиката и на двете огромни зали – в София и във Варна.

Ще се кандидатства по разнообразни стратегии за набиране на средства за ремонтни действия. Дружеството сега е на загуба, като концепцията е да се усилят дейностите, които предлага за възстановяване на финансовия резултат. Сред най-належащите задания са среща с наемателите в комплекса, както и за последователното унищожаване на рекламните билбордове по фасадата на постройката.

Искаме хората да се снимат за спомен на фона на тази емблематична постройка във Варна, стана ясно още от конференцията през днешния ден, съобщи " Варна 24 ".

Фестивалният и конгресен център е открит на 16 юни 1986 година Автор на постройката е арх. Косьо Христов. Първоначално той е наименуван " Фестивален комплекс Людмила Живкова “ и е филиал на Народния замък на културата (НДК, след 1990 година Национален замък на културата), построен в София по нейна самодейност през 1981 година и също в началото притежател на нейното име.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР