Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини политическите си опоненти от

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини политическите си опоненти от
Коментари Харесай

Тръмп обвини демократите, че искат да разрушат конституцията

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна политическите си съперници от Демократическата партия, че с процедурата по импийчмънт, гласувана в Камарата на представителите, желаят да разрушат конституцията на страната.

В събота, 21 декември той държа тирада пред консервативна студентска организация в Уест Палм Бийч, оповестяват американските медии.

По думите му, импийчмънтът няма никакви учредения . Според него, Демократическата партия се пробва да " унищожи конституцията на СЯЩ, да унищожи историята и да заличи границите на нацията ".

" Ние дружно ще застанем против социалистите, ще защитим нашата нация, най-великолепната и чудесна република в историята на света. Америка в никакъв случай няма да бъде социалистическа страна. " - съобщи Тръмп.

По-рано той изрази убеденост, че Сенатът изцяло ще го оправдае по обвиняванията в корист с власт и възпрепятстване на следствието на Конгреса, въз основа на които Камарата на представителите гласоподава за процедурата по импийчмънт. В Сената подкрепящата Тръмп Републиканска партия има болшинство, което прави прекомерно малко евентуална опцията да се образува квалифицирано болшинство от две трети от гласовете, което да го в профил от власт.

Припомняме, през седмицата Камарата на представителите гласоподава " за " импийчмънт на Тръмп. Така той стана третият президент в американската история , който е подложен на импийчмънт. През 1868 година Камарата на представителите е започвала такава процедура против Андрю Джексън, а през 1998 година против Бил Клинтън. И в двата случая Сенатът гласоподава срещу отстраняването им и те остават на власт. През 1974 година Ричард Никсън самичък подава оставка без да дочака оповестяване на импийчмънт.
 Конгресът гласоподава „ за “ импийчмънта на Тръмп
Конгресът гласоподава „ за “ импийчмънта на Тръмп

С 230 против 197 гласа...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР