Франция подкрепя Международния наказателен съд (МНС) и борбата срещу безнаказаността,

...
Франция подкрепя Международния наказателен съд (МНС) и борбата срещу безнаказаността,
Коментари Харесай

Франция подкрепи МНС за заповедта за арест на Нетаняху

Франция поддържа Международния углавен съд (МНС) и " битката против безнаказаността " , съобщи френското външно министерство, откакто прокурорът на съда изиска заповед за арест на израелския министър председател Бенямин Нетаняху и други за хипотетични военни закононарушения, свързани с войната сред Израел и Хамас, предава Ройтерс.

, че е изискал заповеди за арест на Нетаняху, израелския министър на защитата Йоав Галант и трима водачи на Хамас, в това число неговия началник Яхя Синвар.

Ако обаче бъдат издадени такива заповеди, членовете на съда, който включва съвсем всички страни от Европейския съюз, могат да бъдат сложени в дипломатически мъчно състояние .

" Франция поддържа Международния углавен съд, неговата самостоятелност и битката против безнаказаността във всички обстановки ", се споделя в изказване на френското външно министерство късно в понеделник.

Докато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън , френското външно министерство зае друга позиция.

Париж повтори както осъждането си на " антисемитските кланета " на Хамас на 7 октомври, по този начин и предизвестията си за вероятни нарушавания на интернационалното филантропично право от нахлуването на Израел в линията Газа.

" Що се отнася до Израел, досъдебната камара на съда ще реши дали да издаде тези заповеди, откакто изследва доказателствата, показани от прокурора... ", споделиха от министерството.
 Русия: Съединени американски щати реагират на МНС като скорпион, който се е ужилил самичък
Русия: Съединени американски щати реагират на МНС като скорпион, който се е ужилил самичък

След като Вашингтон отбрани Израел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР