Депутатите се събират на извънредно парламентарно заседание - за първи

...
Депутатите се събират на извънредно парламентарно заседание - за първи
Коментари Харесай

Извънредно заседание на парламента: Депутатите прекъсват ваканцията си заради пенсиите

Депутатите се събират на изключително парламентарно съвещание - за първи път по време на дейна предизборна акция. То бе поискано от групата на ПП-ДБ през предходната седмица.
 
В дневния ред народните представители ще имат три точки за разглеждане. Първата точка е чуване на служебния министър-председател Димитър Главчев по отношение на индексирането на пенсиите. Втората точка произтича от първата и е обвързвана с нарастването на парите за пенсионерите.
 
В последните две седмици представители на " Продължаваме промяната " упрекнаха служебния кабинет, че няма да осъвремени парите за пенсионерите с 11%, както е заложено в бюджета съгласно така наречен " швейцарско предписание ", а с 10%.
 
През миналата седмица Надзорният съвет на Националния застрахователен институт одобри решение за нарастване на пенсиите с 11%. Въпреки това обаче представителите втората политическа мощ упорстват за категорично решение на законодателния орган, с цел да подсигуряват реализирането на нарастването.
 
Като трета точка в дневния ред се планува народните представители да прегледат настояването за освобождение на Александър Мумджиев от Инспектората към Висшия правосъден съвет. Причината за това е постъпилата информация за непочтено държание от висшия магистрат, уронващо престижа на правосъдната власт. Депутатите стартират работа тъкмо в 13:00 часа.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР