Германският външен министър Аналена Бербок пристигна в столицата на Украйна

...
Германският външен министър Аналена Бербок пристигна в столицата на Украйна
Коментари Харесай

Аналена Бербок пристигна в Киев

Германският външен министър Аналена Бербок дойде в столицата на Украйна на авансово необявено посещаване , оповестяват Der Spiegel и украински медии.

Според Der Spiegel Бербок е призовала за подсилване на противовъздушната защита на Украйна. Според изданието пътуването й до Харков е било анулирано от съображения за сигурност . През нощта.

Германският външен министър е на посещаване в Украйна за пети път от началото на войната . Визитата се пази в загадка. При идването си Бербок загатна за сложната обстановка в страната и увери Украйна в солидарността на европейските страни, написа немското издание.

" Ситуацията в Украйна внезапно се утежни още веднъж заради масирани съветски въздушни удари по гражданска инфраструктура и съветската атака в региона на Харков ", сподели тя.
 Руски дрон преследвал кортежа на Аналена Бербок в Николаев
Руски дрон преследвал кортежа на Аналена Бербок в Николаев

Руски дрон прелетя зад кортежа на гостуващия в Николаев началник на немското външно министерство

Припомняе, че някои немски депутати както от ръководещите, по този начин и от опозиционните партии поддържаха концепцията съдружниците да пазят въздушното пространство над Западна Украйна от територията на НАТО, заяви немският вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) на 11 май.

FAZ писа, че някои специалисти като Нико Ланге от Мюнхенската конференция по сигурността или генерал-лейтенант Хайнрих Браус, някогашен заместник-генерален секретар на НАТО, са пр едложили да бъдат свалени съветски ракети над граничните региони на Украйна от Полша и Румъния.

" Защитата на въздушното пространство над Украйна от Полша и Румъния не би трябвало да се изключва в дълготраен проект " , сподели Антон Хофрайтер от съуправляващата Зелена партия.

Въпреки това депутатът добави, че въпросът сега " не се разисква ", защото съдружниците се концентрират върху даването на спомагателна помощ за защита на Киев.

Берлин потвърди, че е водач в поддръжката за противовъздушна защита на Украйна, стартирайки съюзническа самодейност, ориентирана към обезпечаване на спомагателни системи за противовъздушна защита и обещавайки своя трети Пейтриът на Киев.
 Блинкън от Киев: Русия би трябвало да заплати за това, което унищожи
Блинкън от Киев: Русия би трябвало да заплати за това, което унищожи

Съединени американски щати имат намерение да конфискуват замразени съветски активи, с цел да създадат това
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР