Презентации, работилници за деца и изложба на открито ще радват

...
Презентации, работилници за деца и изложба на открито ще радват
Коментари Харесай

Стартира Седмицата на морето в Ахтопол

Презентации, работилници за деца и галерия навън ще радват жителите и гостите на Ахтопол в границите на тазгодишната Седмица на морето в морското градче, оповестяват от общината.

Събитието започва от през днешния ден и ще продължи до петък, 10 август.

Специално място в програмата заема отбелязването на 120 години от рождението на Калина Малина – авторка на първия български детски разказ „ Златно сърце “. По този мотив през днешния ден от 17:00 часа в читалище „ Христо Ботев “ в Ахтопол ще бъде показана биографична презентация за живота и творчеството, а всички деца ще има опция да вземат участие в просветителна викторина.

Програмата на Седмица на морето в Ахтопол продължава със занимания за деца – от на следващия ден започват креативен работилници за разработване на „ морски мемоари “ – дарове за другари и родители, направени собственоръчно със събрани от брега мидички и камъчета. Всяко дете ще получи и задача – стихче, което да научи и да рецитира на зрелище в петък. За всички дребни участници в програмата и за всички пораснали деца е планувана и театрална режисура – „ По суша, въздух и море “ на гостуваща натрупа от спектакъл „ Любомир Кабакчиев “ – Казанлък. Постановката ще се организира в сряда от 19:00 часа.

На пристанищния пристан на Ахтопол пък ще бъде показана фотографска галерия със фотоси от морското дъно, предоставени от уредниците на Diving Fest. Жителите и гостите на града ще могат да видят първа част от селекция подводни фотографии, правени в интервала 2012-2015 и отличени в провеждащия се всяка година фотографски конкурс. Втората част на изложбата ще бъде показана през септември по време на тазгодишните есенни ахтополски празници – „ Паламудени музи и странджански седенки “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР