Най-красивите породи кучета в света – не само, че кучетата

...
Най-красивите породи кучета в света – не само, че кучетата
Коментари Харесай

Най-красивите породи кучета в света – Топ 10 класация

Най-красивите породи кучета в света – освен, че кучетата са вярно разказани като лоялни приятели, само че проучванията също по този начин демонстрират, че те могат да ви оказват помощ да премахнете депресията и да водите по-дълъг и здравословен живот.

Независимо дали става въпрос за намаление на високото кръвно налягане или обезпечаване на по този начин нужната отмора по време на работния ден, кучетата могат да предложат необикновено количество наслада, другарство и – ненужно е да споделяме – чиста наслада и хубост.

Но вземането на решение за владение на куче не е елементарно. В последна сметка най-хубавият другар на мъжа изисква доста внимание. Да не приказваме, всяка порода идва със собствен набор от условия и от време на време даже затруднения. Искате ли куче, което да изисква доста извършения? Трябва ли да е хипоалергично? Искате ли куче, което не се хвърля върху вас? Искате ли огромно куче или по-скоро малко? Нека да разгледаме кои са едни от най-красивите породи кучета в света и техните характерности.

10. Американско ескимоско куче

Средно тегло: 11 до 15 кг

Характер: игриво, мъдро, привързано

Внимавайте: Лае много; не е съвършен за семейства с по-малки деца

Забавен факт: в края на 19-ти век Американското ескимоско куче (известно още като „ Eskie “) били постоянно употребявани в пътуващия цирк Barnum and Bailey заради способността им да удивят тълпите с каскади и трикове. Представител на тази порода даже се счита за първото куче, което е стъпало по опънато въже!

Отвъд основната си роля на каскадьорски кучета, тези мощно интелигентни дребни представители на семейство шпицове са известни със своята пухкава, снежнобяла четина, която е в контрастност с черните им носове и очни очертания. Силно обществената порода обича да бъде обект на любов и отвръща с обич и преданост.

9. Австралийска овчарка

Средно тегло: 18 до 30 кг

Характер: Интелигентно, интензивно, елементарно за образование

Внимавайте: навеси; безграничната сила изисква канализиране

Подобно на доста породи пастирски кучета, австралийските овчарки са мощно интелигентни, с неограничена сила. Многото извършения и умствени стимулации са от решаващо значение, с цел да бъде щастлива тази вековна порода (произхождаща от баските овчарски кучета). Дългият поход, последван от подготовка за послушание би свършило добра работа.

Що се отнася до външния тип, австралийската овчарка е известна със своята двуслойна четина със междинна дължина; усмихнато изражение; и радостни уши, които просто молят за почесване. Поради своята преданост и предпочитание да се хареса, австралиецът е елементарен за образование и може да бъде превъзходен фамилен домакински любим.

8. Бийгъл

Средно тегло: 9 до 14 кг

Характер: Весело, интензивно, привързано

Внимавайте: Склонни към лай и виене; може да бъде мъчно за образование

Линията на порода Бийгъл могже да бъде проследена чак до 5 век пр.н.е., когато предците на породата са служили като ловни кучета в Древна Гърция. Превъртаме напред няколко хиляди години и Бийгъл затвърждава позицията си като една от най-популярните породи измежду американските и британските притежатели на домашни любимци.

Характеризира се с огромни, отпуснати уши и трицветна четина. Кучето постоянно има положително въодушевление и е постоянно готово да се разхожда. Силните умения за надушване могат да изкушат бигъл да се разхожда, тъй че оградата на двора или каишката и синджира са наложителни.

7. Бордър коли – най-красивите породи кучета в света

Средно тегло: 13 до 25 кг

Характер: Интелигентно, витално, пламенно

Внимавайте: Нуждае се от доста упражнения; може да бъде разрушително, в случай че се отегчи

След като срещнете погледа на бордър коли, няма да се съмнявате, че зад красивите кафяви очи на кучето има нещо доста по-дълбоко. Разкритието не би трябвало да бъде толкоз изненадващо, като се има поради, че бордър колито постоянно заема челни позиции, когато неговата просветеност се съпоставя с тази на други породи

Изключително бърз и интелигентен, бордър колито е селектирано в Обединеното кралство, където неговата експедитивност, пъргавост и просветеност потвърждават породата като чудесно овчарско куче. А това кара прави бордър колито скъп за овчарите, склонни към стада в скалистите планински региони на Шотландия и Уелс. Тези овчарски инстинкти се популяризират надълбоко и не е извънредно актуалното бордър коли да се опита да събере стадото си, без значение дали се състои от деца или домашни любимци.

6. Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Средно тегло: 5 до 8 кг

Характер: Общително, спортно, другарски настроено

Внимавайте: Трябва да бъде към хора; има наклонност да се хвърля много; може да се опита да преследва дребна плячка

Кръстено на британския крал Чарлз II (голям почитател на породата), кучето Кавалер Кинг Чарлз шпаньол краде сърцата с необятно поставените си кафяви очи, копринената си четина и леко накъдрените си уши. Друго привлекателно качество на тази порода е неговото държание, което е несъмнено сладко и нежно.

Докато кавалерите произлизат от спортни кучета, актуалните членове на породата изискват единствено умерено количество извършения. Всъщност привързаният му темперамент и нетърпението да се гушкат потвърждава, че породата Кавалер Кинг Чарлз шпаньол е идеалното кученце.

Забавен факт: На кралица Елизабет I е било предписано като лекарство (на записка, написана на олдски английски), “утешаващо куче “ (тоест кавалер), което ще й помогне да затопли скута и ще я освободи от настинката!

5. Кокер шпаньол

Средно тегло: 9 до 14 кг

Характер: Весело, витално, адаптивно

Внимавайте: Прекомерното отглеждане основава здравословни проблеми и други нежелани черти при някои кучета.

Най-малката порода в спортната група на Американския киноложки клуб, кокер шпаньолът попада в категорията “флъшър ” – т.е. породата се употребява за подплашване на птици от скривалището при лов. Кокер шпаньолът е наименуван по този начин с помощта на умеенето си да подплашва птицата бекас ( woodcock и от там Cocker Spaniel ).

Но не тези качества за подплашване са довели до голямата известност на тази порода през 50-те години на предишния век. Голямата известност се дължи на кино лентата „ Дамата и скитника “ на Дисни през 1955 година В наши дни Кокер шпаньолът продължава да превзема сърцата със сладкото си лъчение, копринената си четина и превъзходния темперамент.

4. Голдън ретривър – най-красивите породи кучета в света

Средно тегло: 25 до 35 кг

Характер: Толерантно, мъдро, другарски настроено

Внимавайте: Изисква доста извършения и внимание; породата не е подобаваща за развъждане в апартамент

Със своето сладко лице, копринена мека четина и отпусната походка, кученцата от породата Голдън ретривър са противоотровата за намръщените вежди. Възрастните представители на породата следват образеца с усмихнато изражение и с общително държание. Тогава не е чудно, че голдън ретривър е измежду първите пет най-популярни породи в Америка, съгласно Американския киноложки клуб.

Разработен в Шотландските планини от средата до края на 19-ти век, породата голдън ретривър си завоюва репутацията на отличен птицегон, заради уменията си за добиване на патици и други водолюбиви птици. Приятелското, безрезервно държание на породата се е получило като непряк резултат от своето родословие: голдън ретривърите в началото били комбинация сред жълт ретривър и туид воден шпаньол (сега изчезнала порода).

3. Шиба ину

Средно тегло: 7 до 10 кг

Характер: Добродушно, дистанцирано, без значение

Внимавайте: Има потребност от пространство за бягане.

Идвайки от Япония, където остава най-популярната порода кучета, Шиба ину има генезис, който датира от 300 година прочие н. е. Тогава е бил отглеждан за лов на малък дивеч. Присъствието на породата на американска земя обаче се появява чак през 1954 година, когато се споделя, че първият Шиба Ину е доведен от военно семейство. Оттогава известността му в Америка непрестанно нараства, а очарователното лице на породата – със своите лисичи черти и заслужен израз – сигурно има нещо общо с това.

Мнозина споделят, че Шиба Ину демонстрира качества, сходни на котки, като отдалечена и комплицирана, загадъчна персона. И до момента в който Шиба Ину е добросърдечен, породата не е изключително привързана. За разлика от повече обществени породи, Шиба Ину е самостоятелен, запазен и релативно спокоен – с изключение на когато издава своя по този начин наименуван „ вик на шиба “, високата си реакция към нещо неприятно.

2. Папийон

Средно тегло: 2 до 5 кг

Характер: Енергично, възхитително, другарски настроено

Внимавайте: заплаха от пострадване заради дребния си размер

За разлика от други дребни породи, които са склонни към раздразнителност, папийон не е свиваща виолетка. Хубавото малко кученце, което доближава до 5 кг, има държание на огромно куче, което опонира на изящната му осанка. Колкото и да са витални, те са другарски настроени. Удоволствие е да се следят с тяхната шантава походка и с техните радостни с уши. Погледнете повторно и ще забележите, че ушите на кучето наподобяват на отворени крила на пеперуда – “papillon ”, а оттова идва името от френски.

Популярността на папийон породата може да бъде проследена в Европа от 16-ти век насам, когато предците на породата на това джудже шпаниол са били известни спътници на известните персони. По-известните фенове на породата обгръщат от кралски особи (Луи XIV, Мария Антоанета) до превъзходни художници (Тулуза-Лотрек, Рембрант), които увековечават Папийон в своите картини.

1. Померан – най-красивите породи кучета в света

Средно тегло: 1 до 3 кг

Характер: Умно, витално, любознателно

Внимавайте: Склонен е да лае много; мъчно се дресира; може елементарно да се ядоса

Очевидно нито един лист с най-сладките породи кучета не би бил цялостен без померан. Тази очарователна порода е пухкава и другарски настроена. Достойно за прилепване като плюшена играчка, това кученце е известно със своето лисичо лице, изобилна четина и опашка. Не се заблуждавайте обаче: померанците имат огромен темперамент и могат да бъдат толкоз властни, колкото и привързани.

Името на породата произлиза от Померания, историческото име за северен централен район на Европа, който през днешния ден е част от Германия и Полша. Породата обаче е развъдена в няколко области в цяла Европа, тъй че нейната история е малко мътна. Едно обаче е несъмнено: кралица Виктория може да бъде приета за известността на породата, тъй като била разпален обожател на кучетата от вида шпиц – както и водещ развъдчик.

Най-красивите птици на света – топ 10 ранглиста

Най-красивите птици на света – с толкоз доста разнообразни типове птици е предизвикателство да се изберат 10 от най-красивите птици на света. Където и да отидете по света, най-вероятно ще видите птица или ще чуете по какъв начин пеят. Независимо дали сте в град, на планина, в тропическа гора или даже в пустинята, там ще срещнете поне…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР