През вчерашния ден Виктория постигна една от най-значимите победи в

...
През вчерашния ден Виктория постигна една от най-значимите победи в
Коментари Харесай

Световната №66 отново бе непреодолимо препятствие за Томова и я лиши от финал в Полша

През вчерашния ден Виктория реализира една от най-значимите победи в досегашната си кариера, защото доближи до полуфиналите на W100 шампионата в полския град Гроджиск Мазовецки и точно с този триумф си обезпечи дебют в челната стотица на международната класация. Днес обаче тя не съумя да направи още една крачка напред и записа двусетово проваляне от международната №66 Магда Линет с 3:6 1:6. Двете състезателки се изправиха една против друга и през предходната седмица на конкуренцията в Прага, когато резултатът още веднъж бе в интерес на полякинята.

Днешната среща не се различаваше изключително от дуела им преди 10 дни, защото някогашната №33 още веднъж засипваше половината на нашето момиче с дълбоки удари в ъглите, с което принуждаваше родната ни представителка да отстъпва надалеч зад главната линия и да се отбранява. Играта на българката не разполагаше с нужната заостреност, което в комбиниране с честите непредизвикани неточности от нейна страна докара до бърз задатък от пробив и 4:1, който след това топ поставената запази, с цел да се приближи на сет от триумфа.

Статуквото на корта остана непроменено и във втората част, като в нея Линет продължаваше да държи самодейността с помощта на извънредно солидното си показване във всеки един аспект и изцяло изчистената си от грешки игра. За страдание, Вики по този начин и не съумя да откри отговор на чудесно конструираните офанзиви на съперничката и инкасира три брейк, довели до победа за международната №66 след единствено час и 15 минути игра.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР