През този уикенд жителите на Берлин ще гласуват предложение, което

...
През този уикенд жителите на Берлин ще гласуват предложение, което
Коментари Харесай

Берлин ще гласува на референдум за амбициозен план за климата

През този уикенд жителите на Берлин ще гласоподават предложение , което би трябвало принуди управляващите фрапантно да завишат задачите на града във връзка с климата . Референдумът в немската столица ще се организира на следващия ден, заяви „ Associated Press “.

„ Това е доста амбициозна цел и ние сме наясно с това. Няма да е по никакъв начин елементарно, само че за нас климатичната рецесия е едно огромно предизвикателство “ , съобщи Джесамин Дейвис, която е представител на групата, основател на гласуването.

Планът включва понижаване на съвсем всички излъчвания до 2030 година. Това значи, че в рамките единствено 8 години Берлин на процедура би трябвало да стане климатично безпристрастен . Съществуващият закон дефинира крайния период за реализиране на тази цел до 2045 година.

Проучванията демонстрират, че множеството берлинчани утвърждават предлагането , само че законът изисква то да завоюва минимум 25% поддръжка от цялото население на града, с цел да бъде утвърдено. Според анализатори това ще бъде реализирано мъчно , защото в същия ден няма да се организират други избори.

За да притегли вниманието към референдума, групата на Дейвис организира огромна рекламна акция , подкрепена от дарения от съвсем 1,2 милиона евро .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР