Ливанският служебен премиер Наджиб Микати обясни днес пред депутатите, че

...
Ливанският служебен премиер Наджиб Микати обясни днес пред депутатите, че
Коментари Харесай

Ливанският служебен премиер заяви: Помощта от ЕС за Ливан е безусловна

Ливанският длъжностен министър председател Наджиб Микати изясни през днешния ден пред депутатите, че новият пакет от помощи, препоръчан от Европейски Съюз на Ливан, не е привързан с никакви условия и че не е подписано никакво съглашение в това отношение, съобщи Националната новинарска организация на Ливан.

" Потвърждавам, че помощта не е обвързана с никакви предварителни или следващи условия и не е подписано никакво съглашение с Европейския съюз по този въпрос ", сподели Микати на парламентарното съвещание, отдадено на помощта за разселените сирийци. Той акцентира нуждата от цялостно единодушие сред ливанците за решение на въпроса с разселените сирийци.

" Европейската помощ, оповестена от председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в наличието на кипърския президент (Никос Христодулидис), е удостоверение на периодическата поддръжка, която Европейската комисия дава на Ливан от години ", съобщи Микати.

" Тази европейска поддръжка е предопределена за главните услуги, предлагани от Комисията на държавните институции в региона на обществената отбрана, образованието, водоснабдяването и опазването на здравето ", изясни той. " Урсула фон дер Лайен даде обещание преоценка на тази помощ на всеки шест месеца предвид на потребностите на Ливан. Тя също по този начин даде обещание удвоени суми и европейски вложения в Ливан, откакто бъдат утвърдени нужните закони за промени ", добави той.

" Това, от което се нуждаем през днешния ден, е единна национална позиция - надалеч от взаимната конкуренция и обвинявания ", сподели в умозаключение ливанският министър председател.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР