През последните два сезона Григор Димитров работеше с аржентинеца Данте

...
През последните два сезона Григор Димитров работеше с аржентинеца Данте
Коментари Харесай

Отново заедно след 3-годишно прекъсване: Григор ще си сътрудничи с Дани Валверду!

През последните два сезона Григор Димитров работеше с аржентинеца Данте Ботини, а тяхното партньорство стартира повече от обещаващо, откакто българинът доближи до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Тогава експертът не спираше да хвали Димитров, заявявайки по какъв начин за него няма невъзможни удари и е кадърен да извършва всяко едно нещо на корта с голяма лекост. Оттогава обаче триумфите на първата ни ракета са по-скоро спорадични и той не може да откри мечтаното неизменност в представянето си. Всъсщност актуалната година се оказа най-слабата откъм резултати на Григор в Големия шлем от 2013-та насам и това разумно накара хасковлията да се раздели с Ботини през предишния месец.

Впоследствие българинът съобщи, че не бърза с назначението на нов треньор и желае да е сигурен, че въпросният човек би могъл фактически да му помогне в преследването на завръщане в топ 10. Изглежда, че търсеното на подобен експерт може краткотрайно да завърши, тъй като през днешния ден се разбра по какъв начин някогашният номер три има намерение да си сътрудничи с Даниел Валверду за последните три съревнования от този сезона.

Както всеки тенис почитател знае, то точно венецуелецът беше в главната на най-силните резултати в кариерата на родния ни представител. Валверду се трансформира в ментор на нашия съотечественик през 2016-та година, когато Григор се беше свлякъл до номер 40 в международното нареждане, но още на идната година завоюва цели четири трофея и се изкачи до върховата си трета позиция в ранглистата на ATP.

Южноамериканският треньор може също по този начин да се похвли, че е бил част от екипа на редица първенци от Шлема, измежду които са Анди Мъри, Каролина Плишкова и Стан Вавринка, само че в България несъмнено е най-помнен с това, че изведе Григор до купата на Финалите на ATP през незабравимата 2017-та година.

Източник: Tenniskafe

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР