През идната седмица Григор Димитров ще взема участие на ATP

...
През идната седмица Григор Димитров ще взема участие на ATP
Коментари Харесай

Кошмарен жребий за Григор Димитров на турнира в Стокхолм

През идната седмица Григор Димитров ще взема присъединяване на ATP 250 конкуренцията в Стокхолм, която заема особено място в неговото сърце, тъй като точно там българинът завоюва своята първа купа на най-високото професионално равнище, завоювайки трофея преди девет сезона. Тазгодишното издание на шампионата пък се обрисува да бъде извънредно мощно и за нашия съотечественик несъмнено няма да бъде по никакъв начин елементарно да повтори достижението си от 2013-та. Освен това е мистерия какво е моментното физическо положение на Димитров, който по проект трябваше да взе участие в Астана, само че реши да си вземе по-дълга отмора, откакто отпадна на старта в София.

Всъщност Григор е спечелил единствено една от последните си четири срещи в Тура, единствено че в последните дни още веднъж го виждаме да тренира на оптимални обороти и се надяваме да покаже най-хубавия си тенис в последните няколко надпревари през актуалната си акция. 

Жребият в шведската столица пък не беше от най-благосклонните за Григор, тъй като той попадна в горната половина, където са повечете от кандидатите за спечелването на конкуренцията. Родният ни представител е подложен под номер 6 в главната скица и в първи кръг го чака среща с младока Иржи Лехечка (световен номер 76), който победи в откриващия си дуел на Аустрелиън Оупън, а любопитна детайлност е, че напълно неотдавна чехът позволи проваляне и от Александър Лазаров на Sofia Open.

При възможен триумф, то Гришо ще премери сили с един всред ветерана Жоао Соуса (световен номер 59) и надарения Емил Руусувуори (световен номер 52), като точно същите играчи си оспорваха купата в Пуна, когато португалецът се наложи в три сета. Първото в действителност съществено затруднение пред някогашния първенец се чака да бъде Франсис Тиафо, който през последните седмици е във формата на живота си и всички помним какъв брой близо беше от това да откри място във финала на US Open, но в последна сметка отстъпи на бъдещия отличник Карлос Алкарас.

Водач на тази половина е международният номер пет Стефанос Циципас, което дава опция за реванш от страна на Григор, в случай че се стигне до полуфинал сред него и гърка, тъй като топ поставеният към този момент на три пъти през сезона надиграва първата ни ракета.

Долната половината е не по-малка забавна, защото там можем да открием имената на редица млади звезди от ранга на Денис Шаповалов, Алекс Де Минор и Холгер Руне, а усещане също по този начин прави наличието на някогашния притежател на купата от Мастърса в Индиън Уелс - Камерън Нори.

Ето и цялостен чоп за ATP 250 надпреварата в Стокхолм:

Stockholm Open main draw
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР