През деня беше арестуван друг мъж - румънски гражданин от

...
През деня беше арестуван друг мъж - румънски гражданин от
Коментари Харесай

Бомба От Сега: Има Свидетел На Зверството С Виктория!!! Ето Какво Разказа, Вижте Видео!

През деня беше задържан различен мъж - румънски жител от украински генезис, само че той бе пуснат, откакто се оказа, че няма общо със гибелта на 30-годишната жена, заяви шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град старши комисар Теодор Атанасов.

Четири дни след убийството на журналистката Виктория Маринова, полицията задържа непознатия жител.

" Алибито на арестувания се обяснява. Към момента той не е обвинен за закононарушението, съобщи старши комисар Атанасов. Към момента той не е обвинен за закононарушението ", акцентира по-рано през днешния ден шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град.

Атанасов разясни, че в оперативния щаб на следствието в Русе вземат участие вътрешният министър Младен Маринов, шефът на ГДБОП и трима прокурори от Върховна касационна прокуратура.

Той изясни още, че не престават оперативно-издирвателните и процесуално-следствените дейности за откриването на килъра. Проверяват се хора, склонни към осъществяването на такива закононарушения.

Към Русе отпътува и Румяна Арнаудова, съобщи Нова тв.

Главният прокурор Сотир Цацаров е командировал трима прокурори от Върховната прокуратура в Русе за оказване на помощ при следствието, научи „ Фокус “.

Засега водещите версии остават две – претекстът за закононарушението да е напълно полово нахлуване от инцидентен, чужд за Виктория човек и втората версия – това да е бил човек, който я е познавал и е имал персонално отношение към нея. Коя от тези версии ще е водеща, към момента не знаем, само че от Министерство на вътрешните работи – Русе оповестиха парещ телефон за сигнали от жители.

В Русе, проверяващите направиха нов оглед на мястото, на което е намерено тялото на телевизионната водеща Виктория Маринова.

В 10 часа жители на Русе се бяха организирали, с цел да създадат цивилен оглед на мястото на закононарушението за оказват помощ на полицията в издирването на някакви следи, свързани с убийството на Виктория Маринова. До гражданското претършуване по този начин и не се стигна, тъй като на процедура полицията ги изпревари и още веднъж затвори региона. Дали са намерили спомагателни следи, които са били пропуснати при първичния оглед на закононарушението към момента не знаем. Официално няма и обвинен, версия за това какъв е претекстът за закононарушението също към момента няма.

Организация на обединените нации осъди убийството на Виктория Маринова

Международният отзив на убийството в Русе стигна и до Ню Йорк. В особено изказване на Организацията на обединените народи се споделя: „ Организация на обединените нации осъжда убийството на журналиста Виктория Маринова и акцентира смисъла на свободата на печата и нуждата публицистите да могат да извършват професионалните си отговорности свободно и безвредно ”.

Колегите от русенската телевизия TVN записаха за пръв път послание във връзка със случая.

„ Целият екип сме потресени и сме в потрес от бруталното ликвидиране и се надяваме виновните институции да си свършат работата по допустимо най-хубавия метод и да бъде открит причинителя ” споделя Иван Стефанов, продуцент в малкия екран.

Близките и сътрудниците на убитата 30-годишна Виктория Маринова от Русе - административен шеф на телевизия TVN и водеща на предаване, приканиха за самообладание. Апелът бе публикуван до медиите в крайдунавския град. Близките и сътрудниците на младата жена имат вяра, че полицията е на финалната права да разкрие причинителя.

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи разгласи телефон за сигнали от жители във връзка на следствието. Хората, които разполагат с информация, обвързвана с осъщественото тежко престъпно закононарушение, могат да позвънят на телефон: 0889 562 407.

Маратон в памет на убитата журналистка

На алеята, край която беше намерено тялото на Виктория Маринова, довечера имаше маратон в нейна памет. В него се включиха към 200 русенци.

Същевременно членове на локална бизнес-организация ще основат фондация в памет на Виктория Маринова. Така те ще продължат нейна концепция за основаване на платформа в помощ на нуждаещи се.

Семейството на Виктория и нейни сътрудници приканиха русенци да не блокират улици и да проявят самообладание, като и да не стигат до крайни ограничения, които да попречат на следствието.

За първи път след убийството свое видеопослание направиха и сътрудниците й.

" Един извънредно виновен, упорит, в същото време доброжелателен човек, който постоянно прави работата си с извънреден възторг. Целият екип сме потресени и сме в потрес от бруталното й ликвидиране ”, декларира Иван Стефанов, продуцент в TVN.

„ Не мога да не помни идеите й в поддръжка на майките на деца с увреждания, в поддръжка на децата в неравностойно състояние. Спомням си по какъв начин се опитваше да помогне на всеки, който е в неволя ”, декларира Силва Агопян, основен редактор в TVN.

Виктория Маринова е работила по редица обществени дела, споделя и Снежинка Захариева - майка на дете с увреждания. Тя е дамата, с чиято тениска с надпис „ Системата ни убива ” се е снимала Виктория при отразяването на митингите на майките.

„ Прегръщаше и целуваше децата ни и несъмнено не се притесняваше от това, че те са разнообразни. Така че за мен Вики в моите мемоари ще остане първо като един ужасно хубав човек, външно, само че също по този начин и вътрешно, тъй като тя е от хората, които просто от първия миг те сграбчват. От хората, на които от първия миг може да им се довериш, хората, които въпреки че е по-малка от мен, са подготвени да протегнат ръка и да ти оказват помощ. Съжалявам, че я изгубихме ”, съобщи Снежинка Захариева, майка от самодейността „ Системата ни убива ”.

Членове на бизнес - клуб за взаимопомощ, в който е членувала Виктория, тази заран разискали основаването на фондация, която да осъществя една от концепциите й.

„ Като продължение на нейната активност, да се опитаме да създадем, членовете, не организацията, да създадем една фондация, която да сътвори платформа за замяна на движимости сред нуждаещи се, това беше нейна концепция - онлайн платформа ”, изясни Венцислав Великов.

Така хората, с които Виктория Маринова е имала бизнес – връзки, ще почетат паметта й.

„ Ние желаеме да оставим диря от това, което тя се опитваше да прави и да изразим нашата респект към нея ”, съобщи Венцислав Великов.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР