Обявявайки действията, германската прокуратура посочи, че помещенията се претърсват със

...
Обявявайки действията, германската прокуратура посочи, че помещенията се претърсват със
Коментари Харесай

Заподозряха крайнодесен евродепутат, че е китайски шпионин

Обявявайки дейностите, немската прокуратура уточни, че пространствата се претърсват със единодушието на Европейския парламент (ЕП) и " въз основа на заповеди, издадени от съдия-следовател на Федералния съд и европейска заповед за следствие ". Обиските се организират от белгийската полиция в наличието на немските управляващи като наблюдаващи, показва Euronews.

Операцията обхвана офисите на Максимилиан Крах и неговия упълномощен асистент Джиан Гуо, който предишния месец беше задържан в Германия по обвиняване, че е „ чиновник на китайските секрети служби “ и „ неведнъж е предававал информация за договаряния и решения в Европейския парламент на своята връзка в китайското разузнаване “.

Случаят бързо стана прочут като „ Чайнагейт ” (Chinagate) и провокира следващ политически скандал, скорошното следствие на съветска интервенция в средите на Екологичен потенциал в навечерието на парламентарните избори през юни.

Максимилиан Кра е представител на крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия ” (AfD) и от 2019 година е член на крайнодясната група в Екологичен потенциал „ Идентификация и народна власт ” (ID). След като обвиняванията против помощника му станаха...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР