Във вторник и сряда бившият президент на Иран Махмуд Ахмадинеджад

...
Във вторник и сряда бившият президент на Иран Махмуд Ахмадинеджад
Коментари Харесай

Бивш ирански лидер говори в Унгарския университет за обществена администрация

Във вторник и сряда някогашният президент на Иран Махмуд Ахмадинеджад изнесе лекции като „ специфичен посетител ” на Унгарския университет за социална администрация (LUPS), по покана на ректора Гергели Дели, заяви Euronews. Предполага се, че научните конгреси в един от влиятелните маджарски университети са извършени при закрити порти, защото не са оповестени в уеб страницата на образователното заведение.

Според иранската преса, ползата към Ахмадинеджат е провокиран от " общите полезности в световната околна среда " и заканите, пред които е изправена. Научният интерес към възгледите му обаче е чудноват. Ахмадинеджад, който беше президент на Ислямската република от 2005 до 2013 година, не е прочут като природозащитник, само че несъмнено се слави със своите крайни ислямистки, антиамерикански и антиизраелски възгледи.

Той е един от бранителите на нуклеарната стратегия на Иран и забрани на инспекторите на Организация на обединените нации да посещават нуклеарните уреди на страната. По време на неговото президентство обстановката с правата на индивида и малцинствата в Иран се утежни...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР