Руското правителство взе окончателно решение да отмени временната забрана за

...
Руското правителство взе окончателно решение да отмени временната забрана за
Коментари Харесай

Отмяна на забраната: Руското правителство разреши износа на бензин

Руското държавно управление взе дефинитивно решение да анулира краткотрайната възбрана за експорт на бензин, защото вътрешният пазар е задоволително добре екипиран, заяви " РБК дейли " (RBC Daily), базирайки се на източник, осведомен с решението.

Бъди подготвен да всеки сезон с мобилния климатик Ventustvboutique.bg
Министерството на енергетиката удостовери информацията, добавя изданието, представено от Ройтерс.

От 1 март тази година Русия забрани износа на петролни артикули за шест месеца, с цел да се компенсира несъразмерното търсене на горива на вътрешния пазар, както и за стабилизиране на цените.

Ограниченията не засегнаха доставките в границите на Евразийския стопански съюз, както и за конкретени страни, с които има междуправителствени съглашения за доставка на горива като Монголия.

" Временната възбрана за експорт на бензин, която влезе в действие от 1 март, ще бъде анулирана заради насищането с горива на вътрешния пазар и приключването на непланираната поддръжка на рафинериите ", потвърдиха от енергийното министерство.

Решението за прекъсване на възбраната ще бъде оповестено при започване на седмицата, допълват от източника.

Рафинериите и петролните депа натрупаха ресурси горива, позволяващи цялостното покриване на потребностите на вътрешния пазар. Към 15 май те доближават 2,1 млн. тона

 

Инфо: Нова тв

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР