Връщайки се към V8, AMG признава, че в привлекателността на

...
Връщайки се към V8, AMG признава, че в привлекателността на
Коментари Харесай

Мерцедес пак обърнаха палачинката. AMG CLE 63 сваля мощност, но все пак ще си „легне с ве кОсмак“


Връщайки се към V8, AMG признава, че в привлекателността на спортния автомобил се крие освен това от ускоряване, мощ и скорост. Очаква се купето и кабриолетът AMG CLE 63 да употребяват V8 мотор с две турбини с мощ 577 к.с. Вместо по-мощния редови четирицилиндров мотор PHEV на седана C 63 S.

Всички знаем, че продажбите на C 63 са анемични, в случай че би трябвало да го  играем евфемисти. И всички знаем повода. Моделът се отхвърли от своя V8 за сметка на четирицилиндров елемент.

По дяволите, това е мотор за тамагочи ще кажат някои. Всъщност потребителите са мнооого капризни и са не запомнили, че първата M3-ка беше с четири цилиндъра. Аертон сена също не е ронил сълзи, че кара “магярен ” от Cosworth четирицилиндров „ миксер “ в купето на чичовски мерджан. 

Porsche също неотдавна размени V6 с V8 в Cayenne.

Въпреки че Mercedes-AMG към момента не го е удостоверил, от ден на ден се усилват доказателствата, че идните CLE 63 купе и кабриолет ще бъдат оборудвани с мотор, който има съвсем 100 коня по-малко от този в C 63 седан.

Това звучи изцяло контраинтуитивно, само че ще накара бъдещите притежатели на C 63 да молят AMG да пусне същия задвижващ елемент и в седана. Ако бяхме на пазара за автомобил от сегмента на BMW M3, щяхме да се присъединим към апела им за това.

Според отчета на Autocar от предходната седмица, смяната значи, че AMG се е отказала от проектите си да конфигурира 2,0-литровия четирицилиндров PHEV задвижващ елемент на C 63 и GLC 63 в CLE. Вместо 671 к.с. (680 к.с.) plug-in мощ те ще получат обичаен 4,0-литров V8 с две турбини, генериращ едвам 577 к.с. (585 к.с.).

В резултат на това те ще бъдат доста по-бавни и жадни, в сравнение с биха могли да бъдат, само че евентуално по-леки и съвсем несъмнено доста по-забавни като цяло. Защото в един в действителност страховит състезателен автомобил има доста повече от това да може да се движи бързо.

Навсякъде на автомобилния пазар колите се хомогенизират. Започна се с всеобщите коли. Почти всички възприеха формулата на 2,0-литров редови бензинов мотор с турбокомпресор, тъй като е ефикасен, чист, въртящ миг и стилен. Fair enough. Този тип коли, дребни SUV и кросоувъри, са основани, с цел да бъдат преди всичко функционални. Забавлението е на далечното четвърто или пето място.

Двигател на страстта

Но първокласните и високопроходимите коли, без значение дали са спортни коли като Porsche 718 или бързи седани от висок клас като C 63, са прочувствени покупки. Те са предопределени да провокират неспокойствие и един от методите да реализират това е като разполагат с повече мощ и характерности, в сравнение с някой може рационално да оправдае.

Някои от тях към този момент са толкоз бързи, че според от това къде живеете, можете да изпитате оптималното им ускоряване единствено за няколко секунди. Последното нещо, от което се нуждаят, е още по-голяма продуктивност.

Това, от което се нуждаят, е да ни карат да се усещаме специфични. Дори когато не се движим с Мах 3. Те би трябвало да накарат да се усмихнем, когато натиснем бутона START ENGINE и автомобилът се разсъни с леко клатене, като че ли кима в сугласие. Или когато натиснем десния педал с малко по-силно, с цел да изпреварим различен автомобил, без ососбено изпитание.

Важно е качеството на звука и качеството на performance-a, а не количеството. V8 мотор се усеща и звучи особено и скъпо по метод, по който редовият четирицилиндров мотор рядко го прави.

За страдание, производителите на коли би трябвало да ни покажат, че последният им автомобил е по-добър от предходния. В същото време е по-трудно да се мери „ коефициентът на положителното чувство “, в сравнение с ускорението на четвърт миля или времето за обиколка.

Влиянието върху околната среда и нуждата от основаване на почтени за PR връзки с стратегиите за моторни спортове и техните понижени по размер мотори също са заговорничили, с цел да ни лишат от последните няколко налични V8 мотора.

Но може би производителите на коли се вслушват. Завръщането на V8 в CLE към момента не е публично доказано, само че Rimac призна, че продажбите на неговия Nevera са мудни, тъй като купувачите желаят суперавтомобили с ДВГ. Porsche към този момент смени ударния, само че блудкав V6 в междинния клас Cayenne S с V8.

„ Природата “ и хората натискат

Да, мощността му е малко по-голяма, само че и разходът на гориво е нищожно по-голям. Усмивката на лидера е доста по-голяма, без значение дали той просто пълзи на паркинга или извлича всяка конска мощ по време на ускоряване през най-дългия тунел в света.

Може би след 15 години регулаторният (или общественият) напън ще наложи всеки автомобил да бъде или електрически автомобил. Или свръхефективна четирицилиндрова машина, само че дано не бързаме да стигаме до такава степен. Както споделих, за един страховит бърз автомобил има освен това от скорост на права линия.

Интересна е и политстраната на нещата. Рекламата на хибридния четирицилиндров вид си играеше с класическата визия за тест водач, като там позицията беше заета от жена. 


Не че не знаем за Мишел Мутон. 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР