"Предстоят дни, в които може да имаме занижаване на температурите,

...
"Предстоят дни, в които може да имаме занижаване на температурите,
Коментари Харесай

Доц. Кунчев предупреди: Спрете веднага, тези лекарства няма да ви спасят от К-19!

"Предстоят дни, в които може да имаме занижаване на температурите, мъгли и заледявания. Ако това се случи, този кулоар за възрастните ще бъде преместен следобяд от 14 до 16 ч.

Това заяви на брифинг в Министерски съвет здравният министър Костадин Ангелов.

"Ще осигурим още веднъж 2 часа единствено за тези хора. Ако виждаме, че има скупчване на възрастните хора, коридорът ще бъде уголемен по време. Нека забележим по какъв начин работи тази мярка сега ", съобщи доктор Ангелов.

"Средната заболяемост в България доближи 518 на 100 000. България като страна едни с най-меките ограничения съумява да задържи заболяемост и смъртност към междинната в Европа.

Системата се оправя. Продължава да върви кривата нагоре с 14 дневната заболяемост, същото е с 14-дневната смъртност ", съобщи от своя страна основният здравен държавен контрольор доцент Ангел Кунчев.

"Има два индикатора, в които има някаква доза вяра. Седмичният брой проби, който прави България, са над 1000 на 100 000, което ни слага към средноевропейската цифра, което значи, че имаме съображение да ситаме индикаторите за надеждни.

Седмичната категоричност на тестванията за първа седмица демонстрира известно задържане или демонстрира придвижване към плато, което поддържа същите числа, каквито сме имали предходната седмица. Това е оптимистично ", заключи той.

Той акцентира, че характерните препарати като имат място за лекуване на ковид единствено когато лекарят реши.

"Нито хидроксихлорохина, нито ремдесивира, нито рековалесцентна плазма са характерни препрати за лекуване на това заболяване.

Закупуването на антибиотици и всевъзможен други хранителни добавки е ненужно и няма да ви защищити ", безапелационен бе доцент Кунчев и още веднъж прикани да спре презапасяването с медикаменти и самолечението.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР