Пред централата на ГЕРБ гражданско движение Боец организира акция под

...
Пред централата на ГЕРБ гражданско движение Боец организира акция под
Коментари Харесай

Протест пред централата на ГЕРБ в София под наслов "Масово писане и връчване на оставки"

Пред централата на ГЕРБ гражданско придвижване " Боец " провежда акция под наслов " Масово писане и връчване на оставки ".

От придвижването приканват - " Нека помогнем на премиера да си напише оставка та, че очевидно има усложнения. Ако доста го е боязън, ще я напишем вместо него. Ако не смее да мине през центъра с всичките митинг и там, ние персонално ще я занесем до Народното събрание ".

Протестиращи започнаха да се събират. Има към този момент и озвучителна техника. Звучат песни на " Ахат ", на Васко Кръпката, а другояче демонстрацията е продължение на акцията от четвъртък, когато представители на гражданско придвижване " Боец " са влезнали в централата на ГЕРБ и алегорично са връчили досието на Бойко Борисов.

Тази алегорична оставка гласи: " Оставка до Народното събрание на Република България от Бойко Методиев Борисов " и " Аз, Бойко Методиев Борисов, поради жителите на площадите и по престъпни и корупционни аргументи, депозирам оставка като министър председател на Република България. По същите аргументи депозирам оставка та и на цялото държавно управление ".

Това са квалифицираните от гражданско придвижване " Боец " листовки, които са към този момент тук, пред централата на ГЕРБ, а другояче водачът на придвижването Георги Георгиев изясни избора за демонстрацията пред централата на партия ГРЕБ, защото по думите му, това е един от властовите подмолни центрове на страната:

" Събираме се с жителите, подготвили сме и оставки, призовали сме ги и тях всеки да си приготви всевъзможни форми и размери оставки, които да бъдат връчени и сложени тук, само че отвън иронията желаеме да покажем, както го направихме и пред " Осемте джудета ", още един от властовите подмолни центрове на страната. Точно на сходни места се вземат решение човешки ориси, вземат решение се бизнеси. Тук се взимат значими решения, които касаят всички нас. Те не се взимат в Министерски съвет или в Народното събрание. Взимат се ето на такива места - в партийни централи, в сараи, в хотел " Берлин ", в " Зайчарника " в Банкя, в " Осемте джудета ".

“Това е другата концепция - да осветлим това задкулисие, да го покажем и ние, жителите, да се надигнем с лицата си и с имената си против този модел и да желаяме всички оставка та на това корумпирано държавно управление. Разбира се, неразделна част от настояването е и оставка та на основния прокурор Гешев “, сподели още той.

Демонстрацията стартира. Ще се организира в идващия час и по-късно митинг иращите ще се насочат към Триъгълника на властта.

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР