Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви в сряда, че

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви в сряда, че
Коментари Харесай

Ердоган: Не мислете, че Израел ще спре в Газа, ще насочи погледа си и към Турция

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи в сряда, че Израел ще „ насочи погледа си “ към Турция, в случай че успее да победи Хамас в линията Газа.
Ердоган, неприкрит критик на войната на Израел в палестинската територия след нападението на Хамас на 7 октомври, постоянно е изразявал поддръжка за палестинската формация като бранители на родината си.
Хамас е класифицирана като терористична организация от Израел, Съединените щати и Европейския съюз, наред с други.
„ Не мислете, че Израел ще спре в Газа “, сподели Ердоган пред депутатите от своята партия в Народното събрание в столицата Анкара.
„ Освен в случай че не бъде спряна... тази лъжлива и терористична страна ще насочи погледа си към Анадола рано или късно “, сподели той, имайки поради огромния турски полуостров, именуван още Мала Азия, който обгръща повече от половината от територията на Турция.
„ Ние ще продължим да стоим до Хамас, който се бори за независимостта на личната си земя и който пази Анадола “, добави Ердоган.
Турският водач сподели в понеделник, че повече от 1000 членове на Хамас се лекуват в турски лечебни заведения на фона на продължаващата война в Газа.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР