Плаващ кей, предназначен да увеличи количеството на помощта, получаваща се

...
Плаващ кей, предназначен да увеличи количеството на помощта, получаваща се
Коментари Харесай

Плаващият кей за хуманитарна помощ на САЩ е завършен и ще заработи до дни

Плаващ пристан, предопределен да усили количеството на помощта, получаваща се в Газа, ще проработи " до дни " , споделят американски чиновници, представени от BBC.

На брифинг за кореспонденти шефът по отговор на USAID Дан Дикхаус сподели, че построяването на кея - прочут като система за взаимна логистика над брега (JLOTS) - е приключено.

Стотици тонове помощ , където се прави инспекция, преди помощта да бъде натоварена на кораби за доставка до кея.

Вицеадмирал Брад Купър, заместник-командващ на Централното командване на Съединени американски щати, сподели, ч е търговски кораби ще събират палети от Кипър и ще ги доставят на плаваща платформа , закотвена на няколко километра от крайбрежията на Газа.

По-малки американски военни кораби, способни да транспортират сред пет и 15 камиона с помощ , по-късно ще я транспортират до плаваща пътека, дълга няколкостотин метра, закрепена към плажа в Газа.

Камионите ще пътуват по плаваща пътеката , преди да оставят помощта на разпределителната площадка на плажа.

Вицеадмирал Купър сподели, че най-вече Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации, ще дава отговор за по-нататъшното систематизиране на помощта.

По-късно NBC цитира американски чиновници, които споделят, че американските военни са почнали да притеглят плаващия пристан от израелското пристанище Ашдод в сряда следобяд.

Те прибавиха, че кейът ще бъде закотвен на 5-8 км от брега на Газа и че пътят ще бъде прикован към брега за една нощ, като доставките ще стартират 24 до 48 часа след инсталирането.

В настрана изказване Министерството на външните работи на Обединеното кралство сподели, че близо 100 тона помощ от Обединеното кралство, състояща се от 8400 комплекта за краткотрайни убежища  са напуснали Кипър в сряда, ориентирани към краткотрайния пристан.

" Ние ръководим интернационалните старания със Съединени американски щати и Кипър за определяне на кулоар за морска помощ. Днешната първа доставка на английска помощ от Кипър до краткотрайния пристан край Газа е значим миг за увеличение на този поток ", сподели министър председателят Риши Сунак.

Изграждането на оборудването лиши 320 милиона $ и повече от два месеца работа.

Служители на Организация на обединените нации обаче споделят, че не престават да се тормозят по какъв начин кеще работи, дали ще донесе нужното в Газа и дали ще се окаже безвредно за помощни служащи и поданици на Газа.

Неофициално някои критици го разказват като високотехнологично похищение на вниманието от това, което в действителност е належащо - вярно функциониращи пропускателни пунктове за помощ и безвредна система за систематизиране в Ивицата Газа.

Представителите на Съединени американски щати, които брифират репортерите, подчертаха, че кеят е предопределен да усили съществуващите старания за снабдяване на помощ в Газа, а не да ги размени.
 Президентът на Египет: Израел не поставя старания за прекъсване на огъня в Газа
Президентът на Египет: Израел не поставя старания за прекъсване на огъня в Газа

Израел и Египет си размениха обвинявания за отговорността за затварянето на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР