Правната комисия днес констатира, че технологичното време за приемането на

...
Правната комисия днес констатира, че технологичното време за приемането на
Коментари Харесай

Антон Станков: Когато от закон минем към казуистика, има неправилни решения

" Правната комисия през днешния ден установи, че софтуерното време за приемането на тези законопроекти няма да стигне, в случай че президентът разпусне Народното събрание на 3 февруари. Важни са концепциите, които се стартират. Въпросът, подложен за разглеждане, носенето на отговорност на основния прокурор, на ръководителите на висшите съдилища, е сериозен. И ми се коства неуместно да бъде решен от парламент, който не съумя да събере политическа воля, с цел да излъчи държавно управление ".

Това съобщи за БНР някогашният министър на правораздаването в държавното управление на Сакскобургготски Антон Станков. Според него народните представители, които атакуват основния прокурор, на процедура си обезпечават имунитет, тъй като в случай че той предприеме деяние против тях, това ще бъде възприето като разпра.

" Картинката е доста по-сложна, в сравнение с наподобява ", акцентира Станков.

" Тук се вземат решение прекомерно самостоятелни въпроси, а законът е норма, предписание за всички, би трябвало да важи за всички. Когато от закона минем към казуистика, има неправилни решения... Когато има липса на политическа воля, има механизъм за разработване на политическа насила - от Европа ни споделиха, тук сме длъжни, ние сме поели ангажимент. Доколкото знам, този законопроект е част от Плана за възобновяване. Казусът с основния прокурор не трябваше да бъде в Плана, тъй като визира конституционни промени ", добави още някогашният министър на правораздаването.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР