Правителството прие отправеното от концесионера мотивирано предложение за изменение на

...
Правителството прие отправеното от концесионера мотивирано предложение за изменение на
Коментари Харесай

Премахват обекти от пристанищен терминал Бургас-­запад” и „Бургас изток-2“

Правителството одобри отправеното от концесионера стимулирано предложение за изменение на Договора за даване на концесия върху „ Пристанищен терминал Бургас-запад ”. С приемането на решението активи - обществена държавна благосъстоятелност, ситуирани на територията на пристанищния терминал, ще бъдат оповестени за частна държавна благосъстоятелност и ще бъдат отстранени. Те включват пристанищно съоръжение - три челни товарачи (кошотоварачни машини).

Предвид закупуването на огромен брой нова мобилна пристанищна техника от страна на концесионера, посочените кошотоварачни машини са неизползваеми за осъществяването на пристанищни услуги. Вследствие на продължителната интензивна употреба машините са изцяло амортизирани. По-нататъшното им прилагане би основало усложнения и рискове в работата, а възобновяване им е нецелесъобразно заради техническата неприспособимост на съвсем всички елементи и възли.

С премахването на трите машини доста ще се усъвършенства и усъвършенства логистиката на депозиране на одобряваните за обработка товари, като се усилят откритите складови площи в „ Пристанищен терминал Бургас-запад ”. Ще се реализира функционалност, успеваемост и сигурност при ръководството и употребата на обекта на концесията.

За усъвършенстване на логистиката ще бъдат отстранени неизползвани постройки на пристанищен терминал „ Бургас изток-2 “

Правителството одобри отправеното от концесионера „ БМФ Порт Бургас ” ЕАД стимулирано предложение за изменение на Договора за даване на концесия върху пристанищен терминал „ Бургас изток-2 ”. С приемането на решението активи - обществена държавна благосъстоятелност, ситуирани на територията на пристанищния терминал, ще бъдат оповестени за частна държавна благосъстоятелност и ще бъдат отстранени.

Целта е да се усъвършенства логистиката на приемане, депозиране и превозване на товари. На мястото на постройки, които са изгубили своето значение, ще бъдат удължени пристанищните жп коловози, които се употребяват за превозване на течни товари в територията на пристанищен терминал „ Бургас изток-2 ”. По този метод ще се реализира сигурност на маневрирането на жп цистерни в терминала и ще се усъвършенства вътрешно-пристанищната съгласуваност на площадките и оборудванията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР