Повече от 100 000 войници от африканско и етническо малцинство,

...
Повече от 100 000 войници от африканско и етническо малцинство,
Коментари Харесай

Войниците от малцинствата не били почитани от Великобритания заради расизъм

Повече от 100 000 бойци от африканско и етническо малцинство, починали в битката за Британската империя през Първата международна война, не са били почетени уместно поради " необятно публикуван расизъм ", се споделя в нов отчет, представен от " Франс прес ".

Комисията за военните гробове на Британската общественост (CWGC) се извини, откакто следствие e открило, че починалите военнослужещи " не са били почетени по име или вероятно не са били маркирани въобще ", добавяйки, че броят на бойците, към които отношението е било незаслужено, може да доближава към 350 000 души.

Министърът на защитата Бен Уолъс би трябвало да вземе отношение през днешния ден в Народното събрание по отношение на констатациите на отчета.

Докладът беше оповестен, до момента в който Англия взема под внимание наследството от колониалното си минало и връзките с робството, на фона на митингите срещу расизма и Black Lives Matter ( " Животът на черните има значение " ).

Миналия месец имаше остра реакция на отчет по поръчка на държавното управление, който заключи, че предразсъдъците не престават, само че страната не е " институционално расистка ", вбесявайки борците за тъждество.

CWGC съобщи, че неуспехът да се почетат бойците е " повлиян от дефицит на информация, неточности, наследени от други организации и мненията на колониални админи, като обаче в основата на всички тези решения бяха крепко откритите предубеждения, предразсъдъци и изчерпателен расизъм на актуалните имперски настройки ".

Комисията цитира диалог от 1923 година сред бригаден военачалник Гордън Гугисбърг, тогавашният губернатор на следения от Англия Голд Коуст (днешна Гана), и тогавашния ръководителят на Комисията за военните гробове Артър Браун.

Гугисбърг сподели, че " междинният локален гражданин... не би схванал или оценил надгробен камък ", защото е привеждал доводи за групови монументи без самостоятелни имена.

CWGC е основана по време на Първата международна война, с цел да поддържа паметта на военните жертви на Англия. Тя се грижи за военни гробове на 23 000 места допълнително от 150 страни, почитайки близо 1,7 млн. души.

Комисията за императорските военни гробове (IWGC), която се трансформира в CWGC, е учредена на правилото на " равнопоставеност при гибелта ", без значение от ранга, класа, вяра или генезис.

Но до момента в който тази цел беше реализирана в Европа, " обещанието за тъждество имаше граници другаде ", където имаше борби по време на спора, се споделя в отчета.

" В несъгласие с главните правила на организацията се пресмята, че сред 45 000 и 54 000 жертви (предимно индийски, източноафрикански, западноафрикански, египетски и сомалийски персонал) са маркирани неравномерно ", се споделя в него.

" За някои, вместо да маркират поотделно гробовете си, както би направила IWGC в Европа, тези мъже бяха почетени групово на монументи.

" За останалите, които липсваха, имената им бяха записани в регистри, а не в камък.

" Още 116 000 жертви (предимно, само че не извънредно, източноафрикански и египетски персонал) - само че евентуално цели 350 000 - не бяха маркирани поименно или вероятно не бяха маркирани въобще. "

CWGC призна, че " не е извършил напълно своите отговорности по това време и приема констатациите и минусите, открити в този отчет, и ние се извиняваме безусловно за тях ".

Генералният шеф на CWGC Клер Хортън сподели: " Събитията отпреди век бяха неправилни тогава и в този момент са неправилни.

Изследването е основано след документален филм по въпроса от Дейвид Лами, главен опозиционен народен представител от лейбъристите, който е представител на партията за правораздаването.

" Никое опрощение в никакъв случай не може да компенсира достолепието, претърпяно от " Непомненото ", написа той в Twitter.

" Това опрощение обаче предлага опцията ние като нация да работим през тази грозна част от нашата история - и да отдадем дължимото си почитание на всеки боец, който е пожертвал живота си за нас. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР