Планът на лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и

...
Планът на лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Планът бил Борисов да се пенсионира като президент, а Пеевски да стане премиер, според Асен Василев

Планът на водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи Бойко Борисов и Делян Пеевски е Борисов да се пенсионира като президент, а Пеевски да стане министър-председател на България. Това заяви пред Нова телевизия съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

Той сподели, че е научил от този проект от самия Пеевски през март. в персонален диалог, към този момент е било ясно, че кабинетът " Денков " се разпада и предстоят избори. " Искаше да ни склони да работим с тях, аз му споделих: Пробвайте се, българският народ ще ви изгони с камъни ", описа Василев.

По думите му сега се готви масирана смяна на метода, по който България ще бъде ръководена, а ГЕРБ и Движение за права и свободи " към този момент са си взели огромна част от телевизионния ефир и службите ".

Според него няма честен проблем в злополуката с кола на НСО, при която почина един човек. В автомобила се возеше съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. „ НСО навърта милиони километри годишно. Това не е първият случай, за жалост евентуално няма да е последният. Катастрофите не сортират партийни цветове, такива неща се случват ”, разяснява Василев.

Той изясни какво ще се случи на изключителното съвещание на Народното събрание във вторник, което предизвикаха от ПП-ДБ. „ Ще вземем решение, което да задължи държавното управление да усили пенсиите с тъкмо толкоз, колкото написа в Бюджета – с 11% ”, уточни някогашният финансов министър.

„ Колата ” я карахме ние, а не ГЕРБ. Може да се е движела погрешно, само че го правеше към Европа ”, акцентира Асен Василев. По думите му взаимно ръководство с партията на Бойко Борисов е било ежедневна борба. „ Не сме " изпрали " Борисов и Пеевски. Ние се изцапахме. От тях самите знам, че проектите им са Борисов да бъде пенсиониран като президент, а Пеевски да стане министър-председател ”, сподели съпредседателят на ПП-ДБ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР