От 1 април Германия разреши марихуанатаСпоред българското законодателство за притежанието

...
От 1 април Германия разреши марихуанатаСпоред българското законодателство за притежанието
Коментари Харесай

Васил Божков се обяви за легализация на канабиса

От 1 април Германия позволи марихуаната
Според българското законодателство за притежанието на мг канабис се планува затвор от 1 до 6 година

Крайно време е да се спре рекетът над производителите. Не може младежи да лежат в пандиза за една цигара джойнт, не може растение, потвърдило лечебните си качества, да бъде забранявано, съобщи предприемачът Васил Божков във видеообръщение.

Ненаказуемата “лична доза ”, без значение какъв брой е минимална, е криминализирана в България от 20 години. В момента съгласно българското законодателство, за притежанието даже на мг канабис, се планува отнемане от независимост от 1 до 6 години и санкция от 2000 до 10 000 лв..

В последните няколко години три Народното събрание отхвърлиха законопроекти за промени в Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, които предвиждаха декриминализация на конопа.

Васил Божков се разгласи за легална приложимост на марихуана на контролирани места, както е в доста страни в Европа и по света. Най-свободната в това отношение европейска страна е Нидерландия.

От 1 април Германия също позволи използването на канабис за персонални потребности със закон със строги и ясно написани регулации, с цел да понижи незаконната търговия с марихуана и да се следи за качеството на канабиса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР