Последиците от войната в Украйна не подминаха и тениса, като

...
Последиците от войната в Украйна не подминаха и тениса, като
Коментари Харесай

Третираха ме като човек трета ръка: Кошмарът, изживян от руска тенисистка на летището

Последиците от войната в Украйна не подминаха и тениса, като съветските представители не престават да срещат отрицателно отношение поради своя генезис. Последната пострадала от това е някогашната №71 в света Виталия Дяченко, която през вчерашния ден не е била позволена да се качи на аероплан и е претърпяла самобитен призрачен сън на летището.

Рускинята, която понастоящем заема 250-а позиция в международната класация, е трябвало да пътува до Франция за присъединяване в шампионат, само че едвам на летището схванала, че политиката на самолетната компания не позволява съветски жители да се възползват от услугите ѝ. 

" Днес от авиокомпания Lott ми бе отказано да хвърча за шампионат в Корсика по маршрут Кайро - Варшава - Ница, защото притежавам съветски паспорт. Разполагах с всички нужни документи, издадени от WTA и ITF, само че в днешно време това не наподобява да има значение.

Освен това показах писма за поддръжка от татко ми, който в началото е роден в Украйна и сега работи за Организация на обединените нации. Там се показва, че съм негова щерка (политиката на самолетната компания разрешава членове на фамилията на хора, които имат дипломатически паспорт, да летят), само че изведнъж авиокомпанията взема решение, че нищо от това няма значение поради страната, в която си се родил.

В резултат на това останах 18 часа на летището в Кайро, спах на пейки, без храна и не ми беше разрешено да напусна летището! Бях третирана като човек трета ръка, похарчих няколко хиляди евро, а в този момент няма метод да стигна до шампионата поради произхода си. В последна сметка единственият вид е да се върна вкъщи и да пропусна още една конкуренция заради обстановката. 

Като професионален състезател, който играе без байрак и не съставлява никоя страна, а просто се пробва да продължи живота си и да преследва кариера в спорт, който е обичал през целия си живот, желая да насочва въпрос дали това отношение е заслужено към хората, които нямаме никаква виновност за основаната нещастна обстановка? ", приключва описа си Дяченко.

Vitalia Diatchenko on Russian passport: “As an athlete who’s playing without any flag, not representing a country, just trying to get on with life & follow a career I loved all my life, is this fair to athletes who have no association with any part of the unfortunate situation ”
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР