Приятелството прави живота ни по-радостен и пълноценен, но сприятеляването става

...
Приятелството прави живота ни по-радостен и пълноценен, но сприятеляването става
Коментари Харесай

Когато приятелството се разпадне: Причини и как да го избегнем

Приятелството прави живота ни по-радостен и пълностоен, само че сприятеляването става все по-трудно с възрастта и от време на време една дребна неточност е задоволителна, с цел да скапе всичко. Ето дейностите, които могат да доведат до това:
Егоизъм
Това включва и липса на доверие и взаимност в другарството. Води до обстоятелството, че хората стават дистанцирани, манипулативни, недружелюбни и не подкрепящи. Проучванията демонстрират, че дамите са по-склонни от мъжете да прекратят другарства заради нарцисизъм.
 Пари
Има доста поговорки по тази тематика и съвсем всеки знае, че „ Ако искаш да загубиш другар, просто му дай пари “. Сумите варират, а следствията могат да бъдат най-неочаквани за всеки от участниците в другарските връзки. Въпреки опцията да разрешите финансовите си проблеми благодарение на другари, въпреки всичко си коства да го извършите сами. Тази опъната нишка ще бъде следена във всеки диалог, в случай че внезапно нещо не върви по проект. Опитайте се да разпределите финансите си, без да прибягвате до помощта на трети страни.
Липса на честа връзка
Загубата на контакт с другар и намаляването на връзката играят огромна роля. Хората виждат по какъв начин последователно се отдалечават един от различен и по-късно другарството изцяло се разпада. Интересното е, че мъжете са по-склонни от дамите да показват тази причина за завършек на другарство.
Интимност един с различен
Интимността сред другари скапва другарството. Вие поддържате връзка и се сближавате по ползи, само че си коства да запомните, че има линия, която не би трябвало да прекрачвате. Поради тази причина връзките се деформират, появяват се други страсти и отговорности, трансформират се нормалните реакции. Един от вас може да стартира да крие същинските усеща, както се случва най-често. Дори и двамата да разбирате, че не желаете да сте дружно, сексът в множеството случаи е спънка за другарството.
 Клюки
Приятелството допуска доверие. Споделяме с близки хора персонална информация, която не е целесъобразно да стига до непознати. Понякога е доста мъчно да устоите да не разкриете загадка или просто да обсъдите това с някой различен. Ето за какво съвсем всички хора клюкарстват. Учените считат, че това е нашето естествено държание, което даже е помогнало на нашите предшественици да оцелеят. Клюките обаче могат да свършат зле: на никой няма да му хареса, в случай че приятелите стартират да приказват зад тила му, да разискват проблемите и тайните му.
Завист
Завистта е напълно естествена: нечия трева постоянно е по-зелена. Понякога това възприятие е градивно, т.е. въодушевява ни да работим повече, да си слагаме цели, да опитваме нови неща. Друг път обаче завистта се трансформира в тъмно страшилище, което ни кара да изпитваме отрицателни страсти, да обезценяваме другари и даже да подливаме вода. Това е доста разрушително както за самия човек, по този начин и за връзката.
Неодобрение от другари и семейство
Мъжете и дамите са еднообразно склонни да спрат да поддържат връзка, в случай че приятелите и фамилията не утвърждават връзките с някой човек. Може би околните хора се пробват да извърнат внимание на отрицателното въздействие, което другите имат върху нас. На психическо равнище към момента сме склонни да се вслушваме в мнението на фамилията си.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР