Британският министър на отбраната Грант Шапс каза по телевизия Би

...
Британският министър на отбраната Грант Шапс каза по телевизия Би
Коментари Харесай

Британският министър на отбраната очаква трудно лято за Украйна

Британският министър на защитата Грант Шапс сподели по телевизия Би Би Си, че идващото лято ще бъде мъчно за украинската войска, само че тя ще успее да оцелее.

Шапс отговори на въпроси на водещите на утринната телевизионна стратегия и разяснява.

" Не се колебая, че лятото ще бъде мъчно, само че не се колебая, че Украйна ще успее да го преживее ", сподели Шапс.

Той добави, че Украйна " постоянно е надминавала упованията на света " и обстановката за страната остава комплицирана, откогато съветската пълномащабна инвазия стартира през февруари 2022 година

Шапс беше запитан дали Съединени американски щати носят част от виновността за утежняването на обстановката в региона на Харков, откакто американският Конгрес не можеше да одобри закон за разпределяне на нова военна помощ на Украйна към шест месеца.

Британският министър на защитата отговори, че в действителност вижда аргументи за безпокойствие в пониженото внимание към протичащото се в Украйна.

Според Шапс, общоизвестно е, че вътрешните политически проблеми на Съединени американски щати са довели до някои проблеми, само че в този момент би трябвало да се съсредоточим върху бъдещето, защото не можем да променим това, което към този момент се е случило.
 Блинкън на необявено посещаване в Украйна
Блинкън на необявено посещаване в Украйна

Посещението на Блинкън включва диалози с украинския президент Володимир Зеленски, премиера Денис Шмигал и външния министър Дмитро Кулеба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР