Около 100 000 души участваха в демонстрация в Тел Авив

...
Около 100 000 души участваха в демонстрация в Тел Авив
Коментари Харесай

Със скромни церемонии отбеляза Израел Деня на независимостта

Около 100 000 души участваха в проява в Тел Авив във връзка Деня на независимостта на Израел, с цел да привлекат публичното внимание върху ориста на над 100-те заложници, които към момента са в плен на Хамас в линията Газа.Хората издигнаха лозунга " Надеждата ни още не е изгубена ". Присъстваха родственици на заложниците и някогашни заложници, както и поданици на градовете и общините, наранени от терористичното нахлуване на 7 октомври предходната година.
Ние, оживелите, отвлечените, убитите, изселените от юг и север, опечалените фамилии, платихме с домовете си, с телата и душите си, с живота си. За да успеем да стигнем до този Ден на независимостта. Но ето, че този ден не настава.
Джени Сивидия – оживяла при нападението против музикалния фестивал Nova

Честванията на Деня на независимостта на Израел тази година протекоха непретенциозно поради нападението на 7 октомври и войната в линията Газа.Председателят на Кнесета Амир Охана увери фамилиите на заложниците, че се прави всичко належащо за тяхното освобождение.
Тази вечер се обръщам към нашите братя и сестри, заложниците, с вярата, че ще ме чуят. 76-ят Ден на независимостта не е цялостен без вас. Държавата Израел не беше с вас на 7 октомври по този начин, както трябваше да бъде и както всички чакахме, само че от този момент работи всеки ден, с цел да ви върне вкъщи, при вашите фамилии.
Амир Охана – ръководител на израелския парламент

Според здравните управляващи в линията Газа, която се управлява от Хамас, до момента във войната там са починали към 35 000 палестинци.Големият брой жертви измежду мирното население и пагубното филантропично състояние в Газа провокираха остри интернационалните реакции и рецензии към дейностите на Израел.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР