Във вторник на обяд, точно в 12 часа, камбаните на

...
Във вторник на обяд, точно в 12 часа, камбаните на
Коментари Харесай

Камбанен звън за подкрепа: Нидерландия застава зад Йост Клайн след отстраняването от Евровизия

Във вторник на обяд, тъкмо в 12 часа, камбаните на разнообразни градове в Нидерландия ще зазвучат с песента на Йост Клайн " Europapa ".

Инициативата е проведена от радиостанция 3FM като знак на поддръжка за младия актьор, който бе дисквалифициран от Евровизия малко преди финала в Малмьо.

Клайн беше упрекнат, че се е държал нападателно против операторка, до момента в който тя го е снимала след слизането от сцената на полуфиналите в четвъртък. Музикантът не е желал да застава пред камерата, само че част от тези клипове в действителност са наложителни за участниците в състезанието.

Жената подаде тъжба против него в шведската полиция, а Европейският съвет за радио и телевизия дефинира държанието на Клайн като нарушаване на разпоредбите.

Представителят на Нидерландия не беше позволен до финалите, а самият той се прибра вкъщи още преди следствието на локалните управляващи да е завършило. Това беше единствено един от свадите към Евровизия 2024, помрачена от митингите против Израел и възмущението на Европейската комисия от възбраната за проявление на флага на Европейски Съюз по време на концертите.

Клайн се смяташе за един от любимците за победа с песента си " Europapa ".

Някои градове като Амстердам взеха решение да не вземат участие в самодейността на 3FM, защото не всички елементи за случая са известни. Целта на самодейността е да доближи до допустимо най-вече хора и да притегли внимание към песента, която докосна мнозина.

Шок и отчаяние - това е реакцията в Нидерландия след дисквалификацията на Клайн.

Нидерландското радио-телевизионно обединяване AVROTROS подлага на критика дисквалификацията като несъразмернo наказване. AVROTROS е съюз на две радио-телевизионни обединявания, AVRO и TROS, и създава разнородни телевизионни и радиопрограми, в това число събития и продукции като Евровизия.

Йост Клайн е определен да съставлява Нидерландия след деликатен и комплициран развой, извършен от селекционната комисия.

Песента му " Europapa " бързо придобива известност и внимание с ретро стила си на денс-хит от 90-те.

Роден в дребен град през 1997, Йост губи родителите си в ранна възраст, което оставя диря върху него. Музиката се трансформира в неговия метод да показва страстите и болката си. Творчеството му постоянно отразява персоналните му прекарвания и битки, което го прави любим на доста почитатели.

Заглавието " Europapa " е заигравка с думите " Europa " и " Papa " (татко), a клипът е отдаден на починалите му родители. На финала музикантът отдава респект на татко си и му благодари за това, че му е отворил очите за света без граници.

Песента е персонална история за младеж, останал напълно самичък, в търсене на себе си из Европа.

Клайн споделя в свое изявление, че парчето има мощно значение за него. Изгарящата фамилна фотография и къщата с вятърната мелница в музикалното видео символизират персоналния и прочувствен път, който е минал от загубата на родителите си до момента.

Клайн изясни, че песента е отражение на неговите усеща и прекарвания и че желае да въодушеви хората с нея.

Текстът се добавя от блестящо музикално видео, което съвършено добавя силата й. Участието на легендата на хепи хардкор DJ Paul Elstak прибавя неповторим холандски усет, който се харесва на аудитории по целия свят.

" Europapa " приключи на второ място в полуфинал 2 на Евровизия 2024 с 182 точки и класира Нидерландия за огромния край.

Силната поддръжка за нея онлайн подсказваше, че Нидерландия може би е на път да завоюва трофея тази година. Дисквалификацията обаче разочарова и възмути много хора в родната му страна.

Въпреки неприятностите и съмнителните условия, довели до дисквалификацията, Клайн и песента му не престават да притеглят благосклонностите на почитателите като знак на артистична независимост.

Самият той е прочут с новаторския си метод и способността да смесва разнообразни музикални жанрове. Има няколко сполучливи албума и колаборации с водещи имена в музикалната промишленост.

AVROTROS декларира в своя позиция, че изключването на Йост е " пестник в лицето на Нидерландия " от страна на Европейския съюз за радио и телевизия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР