Посланичката на Русия у нас определи ситуацията в България като

...
Посланичката на Русия у нас определи ситуацията в България като
Коментари Харесай

Митрофанова: САЩ искат да изтласкат Русия от всички сфери на българския живот

Посланичката на Русия у нас дефинира обстановката в България като сериозна политическа рецесия, доколкото след два тура парламентарни избори не беше образувано държавно управление. В изявление за РИА Новости тя акцентира, че е невероятно занапред да се каже дали след вота през ноември ще има държавно управление у нас, предава БГНЕС.

Според нея завеждането на дело против шефа на българското придвижване „ Русофили “ Николай Малинов показвало, че София следва антируски курс. И напомня, че през 2019-2020 година от страната ни са депортирани девет съветски дипломати.
 Руският дипломат: Мигрантите не се стремят към България Руският дипломат: Мигрантите не се стремят към България
Мигрантите от Афганистан не се стремят към България, Полша и Унгария. Те се стремят към западноевропейските страни, тъй като те дават доб...

Според дипломат Митрофанова това не била напълно „ независима “ акция на България: “Кой от „ огромните братя “ стои зад тези депортирания? Това са, несъмнено, американците, които очевидно са си сложили за цел да изтласкат Русия от всички сфери на българския живот, което съгласно мен, е много утопична цел, доколкото с България ни свързват такива мощни пластове от историята, духовна непосредственост, което не може да бъде зачеркнато или променено “.

В поддръжка на думите си тя изброява моментите от историята, които свързват двете страни: „ Това, несъмнено, е православие и кирилица, това е руско-турската война и освобождението на България от турското робство. Трябва да кажа, че българите са доста чувствителни към загатна за тази война. В България има 670 паметника на героите от руско-турската война. Булеварди и улици на градовете са кръстени на героите, съветските герои от тази война. Въпреки всички опити за пренаписване на историята, макар актуалната евроатлантическа ориентировка на страната. “

Руският дипломат не счита, че съществува възможност за отхвърли на България от използването на съветски газ, доколкото „ постоянните дълготрайни контракти са от огромно значение “ на фона на растящите цени на скъпата суровина, а втечненият газ е доста по-скъп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР