Хамас планира да създаде тайна база в Турция, предаде The

...
Хамас планира да създаде тайна база в Турция, предаде The
Коментари Харесай

Хамас планирала да създаде тайна база в Турция, според документи

Хамас възнамерява да сътвори загадка база в Турция , съобщи The Times, базирайки се на документи, открити от израелската войска в дома на Хамза Абу Шанаб, шеф на щаба на Яхя Синвар, водач на Хамас в Газа , и видени от публицисти на The Times.

Целта въз основата е да се координират офанзиви против израелски цели в прилежащи страни, включително цели на НАТО. Отпечатаният документ е озаглавен " Създаване на база в Турция ". Той разказва напъните на Израел да натисне линията Газа през последното десетилетие, което накара Хамас да се отбрани.

Според проекта в документите, които са без подписан създател, " няма различен избор, с изключение на да се работи с огромни старания за основаване на военни центрове, които ще бъдат база за специфични интервенции, които могат да укрепят силите на съпротивата военно, дипломатически и морално. Затова предлагаме да се сътвори клон за сигурност в чужбина, който ще бъде в положение да прави разследващи и военни интервенции в бъдеще ".
 Турция поддържа делото за геноцид против Израел в Газа
Турция поддържа делото за геноцид против Израел в Газа

Министерски съвет подреди на Израел през януари да се въздържа от всевъзможни дейности

Определя се тригодишен проект за " основаване на доста военни кафези и безвредни домове в доста страни ", последван от " образование на военните кафези и... практическо обмисляне на саботажи и убийства ". Споменатите цели на убийството са " офицери и командири в " Мосад " - външната разследваща организация на Израел - и " авторитетни израелци ". Той също по този начин загатва " бойкот на израелски военноморски кораби " и " похищение ".

Планът в документите включва и детайлности по отношение на финансирането и личния състав, който ще бъде изпратен за основаване въз основата в Турция. Не излиза наяве обаче дали към този момент има основана база и дали проектът е бил прибавен преди Хамас да стартира офанзивата си на 7 октомври, н а която Синвар се счита за главен основател.

Атаките от 7 октомври, които започнаха войната в Газа, убиха към 1200 души, като повече от 200 бяха взети за заложници. Оттогава турското държавно управление гласно поддържа Хамас, като назовава групата " освободителна " и подлага на критика Израел на фона на изказванията, че повече от 35 000 палестинци са починали при военните интервенции в Газа.

министър-председателят на Израел, е " достигнал равнище, което би предиздвикало Хитлер да ревнува с неговите геноцидни способи ".

На 13 май Ердоган сподели, че повече от 1000 членове на Хамас са били лекувани в лечебни заведения в цяла Турция и повтори позицията си, че Хамас е " придвижване за опозиция ". в Анкара Ердоган съобщи, че " е тъжен " от позицията на Гърция, която смята Хамас за терористична организация.
 Ердоган: Повече от 1000 бойци на
Ердоган: Повече от 1000 бойци на " Хамас " се лекуват в Турция

Но съгласно турски чиновник, изказването е било неточност и става въпрос за поданици на Газа

" Нека се съгласим да не сме съгласни ", сподели Мицотакис, преди да добави, че двамата водачи могат да се съгласят, че би трябвало да се постави завършек на насилието и е належащо дълготрайно преустановяване на огъня.

Миналият месец турският президент се срещна в Истанбул с политическия водач на Хамас Исмаил Хания, който живее в заточение в чужбина. Въпреки сходни срещи, разрешаването на палестинската формация да поддържа офиси в Истанбул и обществената поддръжката на Ердоган, който упорства, че Хамас не е направила терористични интервенции в Турция, източници от разузнаването считат, че Ердоган е изрично срещу това Турция да се трансформира в база за войнстващите дейности на Хамас.

Когато през 2020 година се разбра, че Хамас има база в Турция, от която управлява интервенциите са за кибервойни, турските управляващи предизвестиха групировката да спре тези действия. Но Захер Джабарин , който ръководи финансирането на Хамас отвън Газа, е основан в Истанбул.

На 12 май Ибрахим Калин , шефът на турското разузнаване, се срещна с водачите на Хамас в Катар, с цел да обсъдят договарянията за преустановяване на огъня и приемането на филантропична помощ в Газа. Тогава Ердоган прикани страните, които не признават палестинска суверенна страна, да го създадат и упрекна западните страни, " които ни изнасят лекции за човешките права и свободи при всяка опция " в двуличие.

По-рано този месец той издаде заповеди за преустановяване на всяка търговия сред Турция и Израел. Израелските търговски чиновници обаче оповестиха, че въпреки всичко търговията продължава.
 Турция стопира търговията с Израел
Турция стопира търговията с Израел

Докато Израел не разреши непрестанен поток от филантропична помощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР