Понякога взимаме симптомите на сериозни заболявания за обичайна настинка, преумора

...
Понякога взимаме симптомите на сериозни заболявания за обичайна настинка, преумора
Коментари Харесай

Симптоми, които жените не бива да пренебрегват


Понякога взимаме признаците на съществени болести за нормална простуда, изтощеност или понижен имунитет. Случва се да сгрешим и признаците вместо на предменструален синдром се окажат напълно други. Ето на кои следва да обърнете внимание и потърсите консултация с доктор:

1.

Честите позиви за уриниране по принцип са обезпокоителен признаци и не демонстрират невъздържание с приема на течности или настинка. Освен проблеми с уринарния тракт, бъбреците и пикочният мехур, честото уриниране може да сочи съществуване на хормонални проблеми или влагалищната микрофлора. Ако честото уриниране е съпроводено с изявена жадност, то това може да симптом на диабет.
Колко пъти е обикновено да посещавате тоалетната по дребна потребност? Четири до 10 пъти денем при естествен банкет на течности. Ако е повече, по-добре се обърнете към доктор.

2. Безпричинна загуба на тегло. Обикновено, изключително дамите, се радваме, когато загубим някой и различен кг. Но когато облеклото става необятно без действително да сме трансформирали режима и навиците си, би трябвало да имаме едно на разум. Загубата на телесно тегло е измежду признаците на някои болести, нормално свързани със жлезите с вътрешна секреция като щитовидна жлеза и нейната хиперфункция, диабет вид 2, както и болест на Крон и рак. Обърнете внимание на лекаря си, в случай че за последната половин една година сте се лишили от 5 кг, без да сте предприемали тази смяна.

3. Окосмяване на нетипични места. Излишното окосмяване или хирсутизмът е индикатор за нараснали стойности на мъжки полови хормони – хиперандрогения. Проблемът не е единствено изящен. Повишеното окосмяване може да е симптом на патогенен развой в организма, обвързван с обмяната на веществата, заболяване на маточната лигавица и да демонстрира риск от развиване на рак на млечната жлеза. При какво окосмяване следва да се безпокоите: мощно окосмяване над горната джука, под брадичката, сред и по гърдите, по междинната линия над пъта и корема сред гърдите и хоризонталната линия на пъпа, окосмяване надскачащо пубисното, разрастващото се към пъпа, богато окосмяване по ръката сред лакътя и рамото, по бедрата, гърба, над и по дупето (не става въпрос за съществуването на 2-3 косъма, а за появяването на богато окосмяване, вид мъжко и повече).

Свързани публикации.. Миома - какво е това? 1 Атрофичен вагинит, вагинална сухота, вагинална киста 0 Бяло течение – болестните случаи (І част) 7

4. Маточните кръвотечения след менопаузата постоянно са индикатор, че в организма се случва нещо неправилно. Такива обикновено се случват при хормонално заместителна терапия, в останалите случаи кръвотечението може да се дължи на цервицит – инфектиране на цервикалния канал, миома, полипи и други рискови патологични процеси.

5. Необичайни промени на гърдите. Не бива да бъдем немарливи към здравето на гърдите си и е желателно всеки месец да правим самоизследване. Внимателното опипване на гърдите от зърната по серпантина към мишниците разрешава напипване на нетипични формирания. Всякакви промени в цвета, зърната, формите на гърдите, неестествено набръчкване, следва да насочат към консултация с мамолог.

6. Всъщност, всяка жена научава откакто прекрачи прага на половия живот, че измененията във влагалищния секрет са притеснителни. Не става въпрос за естествените промени в качествата му поради хода на менструалния цикъл, а за тези, които са съпроводени с дискомфорт – смяна на цвета, съществуване на миризма, сърбеж, зачервяване на кожата, постоянно уриниране и прочие Лошата миризма и жълтеникавия, зеленикав или сивкав нюанс на секрета постанова посещаване в кабинета на гинеколога и проучване. Същото се отнася при кърваво обособяване отвън менструацията.

7. Обилна менструация – при някои дами изобилната, мъчителна менструация е наследствено или анатомично обусловена. Понякога тя се дължи на климатизиране, интензивен спорт, само че когато процесът е патогенен, това може да е поради инфектиране на придатъците на матката, миома, ендометриоза, проблем с щитовидната жлеза.

Сложно е да се дефинира произходът на казуса, само че всяка женат би трябвало да е наясно със следното:
Нормално е менструацията да не продължава повече от 7 дни.

Периодът от първи до първи ден на менструацията да е сред 21 – 35 дни, като той е подобен всякога.

Отделянето на ярка алена кръв е стеснителен индикатор. В тези случаи не губете време и говорете с гинеколога си.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР