Въпреки че се асоциира като мъжки хормон, и женското тяло

...
Въпреки че се асоциира като мъжки хормон, и женското тяло
Коментари Харесай

Какво причинява ниският тестостерон при жените?


Въпреки че се асоциира като мъжки хормон, и женското тяло отделя тестостерон , само че в надалеч по-малко количество. Синтезът на тестостерон при дамите не е в непрекъсната големина, мени съгласно виталния, менструалния цикъл и даже в границите на денонощието. Високите стойности на тестостерон при дамата водят до проблеми, само че истината е, че и равнищата под естествените за нея също предизвикват проблеми. Тестостеронът е обвързван с производството на нови кръвни кафези, поддържане на либидото и сексуалността, от голяма важност за поддържане равнището на репродуктивните хормони.

Тестостеронът принадлежи към групата на андрогените и като подобен равнищата му засягат фертилитета, образуването на мускулна маса и разпределението на мазнините в тялото. В женското тяло се отделя от яйчниците и надбъбречните жлези.

Нормалните граници на тестостерон в кръвта варират сред 15 и 70 нанограма на децилитър, само че има какво още да се реализира от здравната просвета, с цел да може да се приказва за ниско стойности на този хормон при дамите.

При ниски равнища на тестостерон дамите споделят някои от следните недоволства : нехарактерна тромавост и заспалост, мускулна уязвимост, безпричинна отмалялост, проблеми със съня, липса на предпочитание за секс и наслаждение от секса, телесно наддаване, нередовна менструация, вагинална сухота и понижена костна компактност.

Свързани публикации.. Пет мита за тестостерона 2 Нисък тестостерон при мъжете – негативите (І част) 4 Ниски естрогени – до какво водят в женското тяло? 0

Тъй като тези признаци се срещат при много положения и болести, истината е, че експертите първо допускат прочувствено и психологично безсилие или разстройство, продължителен стрес, дисфункции на щитовидната жлеза, пременопауза...

По принцип обикновено е с придвижване на възрастта равнището на тестостерон да понижава, по този начин както се случва с типично женските полови хормони. Допълнително, с изключение на понижената яйчникова функционалност, хормонозаместителната терапия също потиска синтеза на тестостерон.

Всяко заболяване на яйчниците и надбъбречните жлези рефлектира отрицателно върху стойностите му.

Приемът на тестостерон при дамите не се предлага поради страничните резултати, които могат да се следят. Една част от тях са поява на косопад, акне, окосмяване по лицето, удебеляване на гласа и увеличаване на клитора.

Препоръчват се различни способи за възстановяване признаците на ниския тестостерон като

полова терапия, надзор на напрежението, здравословно хранене, справяте с проблемите на съня, банкет на ОТС, съдържащи DHEA . DHEA е стероиден хормон, който се отделя от надбъбречните жлези.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР