Лудогорец не съумя да отпразнува 13-а последователна шампионска титла в

...
Лудогорец не съумя да отпразнува 13-а последователна шампионска титла в
Коментари Харесай

Автогол на Антон Недялков отложи празненствата в Лудогорец

Лудогорец не съумя да отпразнува 13-а поредна шампионска купа в откриващия кръг от плейофите в Първа лига, откакто напряко единствено 3:3 вкъщи с Крумовград. На стадион " Хювефарма Арена " разградчани се виждаха спечелили и нови-стари първенци, само че празненствата в Разград бяха краткотрайно отсрочени след автогола на капитана Антон Недялков в 89-та минута.


Гостите, които се показаха ужасно след подновяването на сезона в Първа лига и справедливо влязоха в челната шестица, изиграха мощно първо полувреме, в което поведоха с 2:0. Двете попадения за възпитаниците на някогашния ментор на домакините Станисла Генчев бяха осъществени от Александър Колев и Серкан Юсеин в първия половин час игра. След паузата " зелените " се съвзеха от шока и изравниха на бърза ръка посредством Рик Джонатан и Оливие Вердон от дузпа до 55-та минута. Обратът бе завършен след неточност на футболист на Крумовград, който се намеси неубедително в наказателното поле на отбора и разреши на Руан Секо да означи за 3:2. Това обаче не беше всичко в дуела и автогол на капитана Недялков минута преди приключването на постоянното време донесе точка на гостите и отсрочи празненствата в Разград.

Лудогорец е на върха със 76 точки - на 10 пред втория ЦСКА, четири кръга преди края на акцията. Любопитното е, че двата тима се изправят един против различен в идващия кръг от плейофите, а домакини са " зелените ", които се нуждаят от единствено точка, с цел да побеждават за 13-и следващ път с шампионската купа. Ако избегне провалянето от " алените ", Лудогорец ще бъде и награден със златните медали пред лична аудитория. В четвъртък Георги Дерменджиев и компания ще излязат за реванш с Хебър в шампионата за Купата на България - в първия полуфинал с пазарджиклии разградчани завоюваха с безапелационното 4:0.

Крумовград остава шести с 45 пункта и продължава да няма загуба към този момент 13 поредни срещи, прекъсвайки на собствен ред серията от 12 следващи победи във всички шампионати и 13 поредни за състезание. В идващия си мач тимът на Генчев е хазаин на четвъртия Локомотив Пд. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР