Броят на загиналите в Ивицата Газа от войната Израел-Хамас все

...
Броят на загиналите в Ивицата Газа от войната Израел-Хамас все
Коментари Харесай

Газа ревизира данните за убитите във войната

Броят на починалите в Ивицата Газа от войната Израел-Хамас към момента е над 35 000, души само че Министерството на здравеопазването на анклава преразгледа своята разбивка на смъртните случаи, оповестява " Ройтерс ".

Това бе направено, откакто И зраел сложи под въпрос неочаквана смяна в данните.

Миналата седмица Израел сложи под въпрос за какво броят на смъртните случаи на дами и деца е намалял на половина.

Говорителят на Организация на обединените нации Фархан Хак сподели, че данните на министерството - представени постоянно от Организация на обединените нации в отчетите си за седеммесечния спор - в този момент отразяват разбивка на 24 686 смъртни случая на " хора, които са изцяло разпознати ".
 Съединени американски щати не одобряват войната в Газа като геноцид
Съединени американски щати не одобряват войната в Газа като геноцид

Но не престават да смятат военната интервенция в Рафах за неточност

" Има още към 10 000 тела, които към момента би трябвало да бъдат изцяло разпознати, и тогава детайлностите за тях - кои от тях са деца, кои от тях са дами - ще бъдат възобновени след довеждане докрай на процеса на цялостна идентификация ", Хак сподели пред кореспонденти в Ню Йорк.

Хак сподели, че тези числа са за разпознати тела - 7797 деца, 4959 дами, 1924 възрастни и 10 006 мъже - добавяйки: " Министерството на здравеопазването споделя, че процесът на документиране за цялостно идентифициране на детайлности за жертвите продължава ".

Орен Марморстейн, представител на Министерството на външните работи на Израел, упрекна палестинските бойци Хамас в манипулиране на числата, като сподели: " Те не са точни и не отразяват действителността на място.

" Повторяването на пропагандните послания на " Хамас " без потреблението на какъвто и да било развой на инспекция се потвърди още веднъж и още веднъж като методологично неправилно и непрофесионално ", сподели той в обява в обществените медии.
 Протестиращи израелци блокираха камиони с филантропична помощ, ориентирани към Газа
Протестиращи израелци блокираха камиони с филантропична помощ, ориентирани към Газа

Четирима протестиращи, в това число малолетен, са задържани

Хак сподели, че екипите на Организация на обединените нации в Газа не са съумели да ревизират без значение данните на Министерството на здравеопазването (MoH) в Газа поради продължаващата война и огромния брой жертви.

" За страдание имаме тъжния опит да координираме с Министерството на здравеопазването данните за жертвите на всеки няколко години за произшествия с огромни всеобщи жертви в Газа и в предишното техните числа се оказаха като цяло точни ", сподели Хак, повтаряйки изказване на Организация на обединените нации направи от октомври.

Световната здравна организация " има дългогодишно съдействие с Министерството на здравеопазването в Газа и можем да потвърдим, че Министерството на здравеопазването има добър потенциал за събиране/анализ на данни и предходните му отчети се смятат за достоверни ", сподели представителят на СЗО Маргарет Харис.
 Организация на обединените нации изиска прекъсване на огъня в Газа и увеличение на филантропичната помощ
Организация на обединените нации изиска прекъсване на огъня в Газа и увеличение на филантропичната помощ

" Повтарям апела си, апела на света за неотложно филантропично преустановяване на огъня, абсолютно освобождение на всички заложници и неотложно увеличение на филантропичната помощ ", сподели Гутериш

" Реалният брой може да е даже по-висок ", сподели тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР