Гласуването за Европейския парламент от 6 до 9 юни е

...
Гласуването за Европейския парламент от 6 до 9 юни е
Коментари Харесай

Джорджа Мелони ще се канидатитра за изборите за Европейския парламент

Гласуването за Европейския парламент от 6 до 9 юни е основен тест за силата на нейната 18-месечна дясна коалиция, отбелязва международната организация.

" Искаме да създадем в Европа това, което направихме в Италия, /.../ да създадем болшинство, което да сплоти десноцентристките сили и да изпрати левицата в съпротива ", сподели Мелони пред съидейници на партийна конференция в крайбрежния град Пескара в изява, с която показа политиките на Европейски Съюз и даде старт на акцията си.

Мелони прикани Италия да напусне Еврозоната, когато беше в съпротива, а избирането ѝ през 2022 година провокира безпокойствие в някои европейски столици, напомня Ройтерс.

Въпреки това тя следва като цяло проевропейска, поредна линия на поста си, изключително по външнополитически въпроси като Украйна и Близкия изток.

Според последните изследвания нейната партия е най-популярната в Италия с 27% поддръжка, изпреварвайки опозиционната Демократическа партия (ДП), която е с към 20%, и лявото Движение " Пет звезди " - 16%.

Мелони ще бъде първа в листата на " Италиански братя " във всичките пет изборни региона в страната за Европейските избори, само че даде обещание, че няма да употребява " нито една минута " от времето си на министър-председател, с цел да води акция.

Лидерката на Директива за птиците Ели Шлайн разгласи предходната седмица, че също ще се кандидатира, като това направи и вицепремиерът и министър на външните работи Антонио Таяни, началник на центристката партия " Напред, Италия! ", която е в ръководещата коалиция.

И тримата водачи се надяват да завоюват гласовете на хората, които не се интересуват от политика, само че са привлечени от имената на партийните водачи в бюлетината, показва Ройтерс.

Ако бъдат определени, се чака Мелони, Шлайн и Таяни да се откажат от местата си на евродепутати, освобождавайки ги за претендентите, заели вторите места в листите им.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР